Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Άντε, βρε, καλορίζικος!
- Ποιος ρε;
- Ο Κυριάκος, ντε!
- Α, ναι σωστά! Σιδεροκέφαλος!
- Και τώρα;
- Είπε, αλλάζουμε σελίδα!
- Σελίδα από τι;
- Ε, ρε, δεν καταλαβαίνεις; Στο κόμμα!
- Εμάς, μας επηρεάζει καθόλου;
- Ό,τι ξέρω, ξέρεις!
- Όχι… θέλω να πω… αυτές τις σελίδες τις έχουμε αλλάξει πολλές φορές, σελίδες να θες, από όλα σχεδόν τα κόμματα. Χρόνια τώρα! Κάθε καινούριος και μια καινούρια σελίδα! Όλο πάμε παρακάτω, σβήνουμε τα παλιά και πάμε για καινούρια! Τόμους ξεφυλλίσαμε!
- Γιατί είσαι τόσο κακός;
- Εγώ κακός; Σου λέω ό,τι έχω δει, ό,τι έχω ακούσει, ό,τι κολυμπάει και ό,τι πετάει!
- Δηλαδή, τι θες να πεις; Ό,τι δεν; Δεν θα δούμε καινούρια σελίδα;
- Είπα εγώ ότι δεν θα δούμε; Ποιος το είπε αυτό; Σελίδες να θες, αλλά να βάλουμε το δάχτυλο πάνω στις γραμμές και να διαβάσουμε. Τι γράφουν αυτές οι σελίδες; Είναι σωστά γραμμένες, έχουν λάθη; Και αν έχουν, τι λάθη είναι αυτά; Γραμματικά; Ορθογραφικά; Συντακτικά; Διότι αν είναι ορθογραφικά, πάει στα κομμάτια, θα βγάλουμε νόημα! Αν είναι γραμματικά, κουτσά στραβά, πιστεύω, ότι θα βγάλουμε κάποιο νόημα. Αν είναι συντακτικά όμως, τι κάνουμε;
- Τα συντακτικά είναι σοβαρά;
- Δεν είναι λέει; Αυτά είναι, κι αν είναι! Άμα δεν υπάρχει σωστή σύνταξη στην πρόταση, δεν βγαίνει τίποτα, μεγάλο αλαλούμ! Άλλα θα διαβάζεις, άλλα θα ακούς, άλλα θα καταλαβαίνεις. Μη το συζητάς! Διότι τόσα χρόνια τι είχαν όλες οι σελίδες που ξεφυλλίσαμε;  Είχαν τα μαύρα τους τα χάλια! Άλλα ‘ντ’ άλλα, της Παρασκευής το γάλα!
- Δεν πίνεται δηλαδή της Παρασκευής το γάλα; Να μην δώσουμε μια ευκαιρία;
- Κοίτα να σου πω! Αν αποδειχτεί ότι όντως αλλάζει πραγματικές σελίδες, μπορεί να πιστέψουμε ότι μπορεί να νοικοκυρέψει …πράματα και θάματα! Και εμείς μετά μπορεί να δεχτούμε να αλλάξει κι άλλες σελίδες! Κράτα και μια πισινή! Διότι όπου ακούς …μικρά κεράσια κράτα πολλά καλάθια!
- Λάθος το λες, ρε! Δεν είναι έτσι η παροιμία!
- Μια χαρά την λέω! Ξέρω εγώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου