Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΘΕΑΤΡΟ Μώ | "Villa Ολυμπίου Διός" του Πέρη Ουσταμπασίδη | Σκηνοθεσία Κοσμάς Χατζηιωαννίδης

Villa Ολυμπίου Διός” του Πέρη Ουσταμπασίδη
Σκηνοθεσία Κοσμάς Χατζηιωαννίδης



Ο χρόνος που διατρέχουμε, αδυσώπητα σκληρός, δεν αφήνει περιθώρια για περιττές πολυτέλειες. Σήμερα όλα είναι μικρές περιττές πολυτέλειες. Ακόμη και η προσπάθεια για την επιβίωση είναι μία.
Μέσα στο γενικό ορυμαγδό οι μικρές αναλαμπές αισιοδοξίας, με μια δόση επαναστατικής ορμής, από τους εραστές της τέχνης και η προσφορά μιας ευωχίας δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αντίδοτο για την υπηρεσία της θεραπείας.

Το κείμενο του Πέρη Ουσταμπασίδη στο θεατρικό έργο “Villa του Ολυμπίου Διός” είναι μια απολαυστική σάτιρα όμορφα παιγμένη από το θίασο του Θεάτρου Μώ σε σκηνοθεσία Κοσμά Χατζηιωαννίδη.

Το έργο είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι του 2016 στο θερινό θέατρο του Πάρκου Κατερίνης. Αυτή την εποχή ξαναπαρουσιάζεται στη νέα στέγη του Θεάτρου Μώ τα Σαββατοκύριακα με τελικές ημερομηνίες το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. 


Ας ελπίσουμε ότι θα δοθεί παράταση και θα ακολουθήσουν κι άλλες ημερομηνίες για να μην χάσει κανείς θεατρόφιλος αυτή την πετυχημένη παράσταση.

Το έργο δεν είναι απλώς μια πετυχημένη κωμωδία που προσφέρει αβασάνιστα το γέλιο. Η σάτιρα του διακωμωδεί πρόσωπα και καταστάσεις της ελληνικής πραγματικότητας. Τα λάθη, τα δεινά και τα πάθη που κατατρέχουν το ελληνικό στοιχείο από την εποχή της μυθολογίας μέχρι σήμερα. Ίντριγκες, μυστικές συναντήσεις, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, λυκοφιλίες παρελαύνουν στην κατοικία των Θεών με την ευκαιρία της γιορτής που ετοιμάζεται λόγω των γενεθλίων του Δία - κυρίαρχη μορφή στο έργο, που υποδύεται με περισσή άνεση ο Κώστας Μυστακίδης έχοντας βοηθό του τον Ερμή σε μια απολαυστική ερμηνεία από την Τίνα Ιωαννίδου,- με σημαντικούς καλεσμένους, την Άγκελα Μέρκελ, τον Ντάισελμπλουμ, τον Ντομινίκ Στρος Καν.

 

Στους άλλους ρόλους απολαύσαμε την Ζωή Καραγεωργίου ως Ήρα, τον Τόμμυ Παπανικολάου ως Ποσειδώνα, την Ελένη Γεροφωκά ως Τειρεσία, την Έλενα Χρηστίδου ως Αφροδίτη στην πρώτη διανομή, τον Τάσο Αετόπουλο ως Ντομινίκ Στρος Καν, τον Σόλωνα Ασλανίδη ως Ντάισελμπλουμ .


Ξεχωριστές παρουσίες που εντυπωσίασαν, η Χριστίνα Κουρλίτη ως Αφροδίτη στη δεύτερη διανομή, ο Αλέξανδρος Δαλαμήτρας ως Γανυμήδης και Ντάισελμπλουμ, ο Πάρης Σατραζέμης  ως Απόλλωνας, ο Σταύρος Μόσχης ως Διόνυσος και Ήφαιστος και η Μαριέττα Τσαχρέλια ως Αθηνά και Αγκέλα Μέρκελ.

Σε μικρότερους αλλά κομβικούς ρόλους έπαιξαν η Ελένη Γεροφωκά ως Πυθαγόρας και Σάρα, η Φρόσω Τάκα ως Πλούτος και Μάρα και ο Σόλων Ασλανίδης ως Σουλτς.

Η σκηνοθεσία του Κοσμά Χατζηιωαννίδη εκμεταλλεύεται στο έπακρον το κείμενο και το δυναμικό του θιάσου για να δώσει μια πραγματικά έντιμη παράσταση.
Το σκηνικό επιβλητικό της Πόπης Γιαμούζη. Τα κοστούμια είναι της Πόπης Γιαμούζη και της Τίνας Ιωαννίδου, η μουσική επένδυση της Μαριέττας Τσαχρέλια.

Μην χάσετε την παράσταση, παρεκτός  και δεν θέλετε να γελάσετε με την καρδιά σας.


 



Από τη στήλη ΘΕΑΤΡΟ
της εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου