Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   16/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ακούσατε κανένα συναγερμό; Καμία σειρήνα με αυξημένα ντεσιμπέλ; Καμία καμπάνα να δονείται ακατάπαυστα;
Τίποτα από όλα αυτά!
Αντιθέτως, η ζωή συνεχίζεται κανονικά, οι εκπτώσεις έκαναν την παρθενική του εμφάνιση, ήδη ετοιμάζεται η δεύτερη φουρνιά ...διακοπούχων, οι πλαζ ασφυκτιούν και ο κόσμος ζει νωχελικά την θερινή του ραστώνη. Οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν χαλαρές κινήσεις, αργά βήματα, αργόσυρτο ρούφηγμα του παγωμένου καφέ δια της ...καλαμακίου οδού και απανωτά χτυπήματα των ζαριών στο τάβλι. Έτσι πρέπει να περνάει το χρόνο της η καλοκαιρινή διαβίωση των απανταχού Ελλήνων. Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει και δεν πρέπει να πάει ούτε δευτερόλεπτο χαμένο από το γέμισμα των μπαταριών που απαιτείται για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα.
Και μέσα σε όλον αυτόν τον ...αχταρμά προεξέχει ο τίτλος : Συναγερμός σε όλη τη χώρα για τη νέα γρίπη! Πόσο μπορεί να σου χαλάσει την διάθεση; Εξαρτάται από το πόσο ασχολείσαι με τις ειδήσεις και το σκοταδιστικό σπορ παρακολούθησης των δελτίων των ειδήσεων!
Διότι αν τις παρακολουθείς πρέπει να έχεις δίπλα σου και τα απαραίτητα ...ψυχοφάρμακα σου και κατά προτίμηση να μην έχουν υπερβεί το όριο λήξης τους! Διότι ο πανικός που θα σε καταλάβει σίγουρα θα επηρεάσει την ψυχοσωματική και ψυχολογική σου κατάσταση.
Ο τίτλος της είδησης δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα. Έχει να κάνει με τις ερωτήσεις που δημιουργούν οι πάσης φύσεως ...δημοσιογράφοι.
Θα κλείσουν τα σχολεία από το Σεπτέμβριο πριν καλά καλά ξεκινήσουν. Πώς θα κλείσουν; Γιατί να κλείσουν; Είναι σαν να λέμε θα κλείσουν τον Γενάρη λόγω χιονοπτώσεων. Ξέρουμε αν θα έχουμε βαριά χιονόπτωση τον Γενάρη; Όχι! Τότε πώς μπορούμε να λέμε ότι θα κλείσουν. Ο υπουργός παρέπεμψε το θέμα στις κατά τόπους Νομαρχίες. Και πολύ σωστά. Αν κάποια περιοχή θα παρουσιάσει πρόβλημα φυσικό είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Όταν χιονίζει στην Πελοπόννησο κλείνουν τα σχολεία στην Μακεδονία;
Τα εμβόλια θα είναι εδώ το Δεκέμβρη. Πανικός οι γονείς! Τι θα γίνει; Και αλλού : Όπως δήλωσε ο υπουργός, ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, με προτεραιότητα στα παιδιά ηλικιών έως 15 χρόνων και τους ηλικιωμένους με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Η ενημέρωση και πάλι στον κλοιό ενός καταπιεστικού πανικού!  Και αλλού :
“Υπάρχει μεγάλη απόσταση με τη γρίπη του 18”, διευκρίνισε έλληνας λοιμωξιολόγος, απαντώντας στα όσα υποστηρίζουν ερευνητές Αμερικανικού Πανεπιστημίου, περί ομοιότητας της νέας γρίπης με τη γρίπη του 1918. “Η νόσος παραμένει ήπια. Το 99% αυτών που θα νοσήσουν δεν θα χρειαστεί νοσηλεία, θα την περάσουν στο σπίτι”, υπογράμμισε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το εμβόλιο να είναι έτοιμο αντί για αρχές φθινοπώρου, αρχές του χειμώνα.
Στην αναμπουμπούλα χαίρεται, όπως πάντα, ο λύκος!
Πού να κρυφτούν, όμως, τα επτά δισεκατομμύρια κακόμοιρα κατσικάκια; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου