Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   17/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τα θεωρούν και τα δυο αναπόφευκτα.
Το τέλος της ζωής και τους φόρους. Έχει αποδειχτεί ότι το πρώτο είναι αναπόφευκτο για όλους. Ουδείς τα κατάφερε...  Το δεύτερο έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι και τόσο. Υπάρχουν πολλοί που τα καταφέρνουν να ξεγλιστρήσουν... Και όμως το περιοδικό The Economist  έχει άλλη φιλοσοφία. Μπορούμε και τα δυο να τα αναβάλουμε, να δώσουμε παράταση ζωής. Το πώς γίνεται με τους φόρους δεν μας το εξηγεί ακριβώς. Το μόνο που αναφέρει είναι ότι ένας καλός λογιστής μπορεί να τα καταφέρει. Τι όμως; Την απόσβεση των φόρων ή την παράταση; Διότι το πρώτο καλό ακούγεται. Το δεύτερο... Τι είχες Γιάννη... τι είχα πάντα...
Και έρχεται μετά και σου λέει ότι πειράματα έδειξαν ότι η μείωση των θερμίδων απομακρύνει πολλές από τις συνέπειες του γήρατος. Και τι θα κάνουμε τώρα με την πληθώρα των τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής; Οπου βρεθείς και όπου σταθείς έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια οι γνώστες και οι γνώστριες της μαγειρικής τέχνης. Και τι θα τους κάνουμε όλους αυτούς τους μαγείρους και τις μαγείρισσες; Θα ακολουθήσουν στρατιές ανέργων;
Διότι σου λέει, έχοντας μια μείωση θερμίδων σε σημείο χαμηλότερο από το φυσιολογικό - άκουσον, άκουσον! -  επιβραδύνουμε την διαδικασία της γήρανσης. Και εννοείται μια μείωση θερμίδων  κοντά στα όρια του υποσιτισμού, όχι ακριβώς αλλά εκεί κοντά επισημαίνει η έρευνα.
Φυσικά υπάρχει και η ερώτηση του ίδιου του περιοδικού που απορεί αν ένας άνθρωπος για να παρατείνει την ζωή του θα άντεχε να υποστεί μια διατροφή στα όρια της λιμοκτονίας.
Ενα τσιγάρο πήγαν να κόψουν και έγινε κουρνιαχτός για φασιστική συμπεριφορά. Πού να του κόψουν τα πλούσια εδέσματα της σύγχρονης εποχής!
Θα ήταν όμως πρόθυμοι να πάρουν ένα χάπι. Ο Δρ Χάρισον και οι συνάδελφοί του, η ομάδα που ασχολήθηκε με την έρευνα επέλεξαν τη ραπαμυκίνη, μια ουσία που παρέτεινε τη ζωή κατά 38% στα θηλυκά ποντίκια και κατά 28% στα αρσενικά. Πάλι τυχερές οι γυναίκες!
Αυτό δεν σημαίνει ότι προτείνεται σε ανθρώπους να πάρουν χάπια ραπαμυκίνης, μιας και η βασική ιατρική της χρήση είναι η καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές μολύνσεις. Αλλά φέρνει την ελπίδα ότι στο μέλλον μπορεί, παίρνοντας ένα χάπι να προσθέτεις δεκαετίες στη ζωή σου.
Μέχρι τότε... φέξε μου και γλίστρησα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου