Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 15/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τον παλιό καλό καιρό τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά!
Οι εκπτώσεις για παράδειγμα γινόντουσαν ...τέλος εποχής. Ό,τι δεν είχε πουληθεί την προηγούμενη περίοδο πήγαινε για τις εκπτώσεις για να ξεπουληθεί. Και αυτό, τους τελευταίους μήνες του χειμώνα και του καλοκαιριού. Τώρα οι καταστάσεις έχουν αλλάξει. Οι εκπτώσεις συμμετέχουν σε άλλου είδους ...κοινωνικές καταστάσεις. Άλλαξαν ημερομηνίες και ...φιλοσοφία. Προσπαθούν να γεμίσουν τα ταμεία των εμπόρων και να ...αδειάζουν όσο πιο ομαλά γίνεται την τσέπη του καταναλωτή.
Κανονικά από σήμερα πρέπει να δούμε ουρές καταναλωτών μπροστά στις εισόδους των καταστημάτων. Θα τις δούμε, όμως, για να χαμογελάσει κάθε πικραμένο χείλι; Ενα γενικότερο ...σφίξιμο που επικρατεί στην προηγηθείσα περίοδο των εκπτώσεων δείχνει ότι όλοι περιμένουν το σύνθημα του ...αφέτη!
Και μπροστά στο ανεπανάληπτο αυτό θέαμα η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και οι διάφορες καταναλωτικές οργανώσεις ...έσκασαν μύτη!
Οδηγίες, συμβουλές και πάσης φύσεως διευκρινήσεις προς κάθε κατεύθυνση είδαν το φως της ημέρας προς γνώση και συμμόρφωση όλων των υποψήφιων αγοραστών που θα επιδοθούν στο  δύσκολο άθλημα της ορειβασίας στα κακοτράχαλα μονοπάτια των εκπτώσεων. Εκτός των άλλων συνιστάται και η χρήση ελαφρών και άνετων υποδημάτων λόγω της ...μακροχρόνιας πεζοπορίας που απαιτείται.
Αποφύγετε τις παγίδες συμβουλεύει το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών. Όχι, ...βουρ στον πατσά! Κοιτάξτε την τσέπη σας, δείτε τις ανάγκες σας, επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες και όλα αυτά με μέτρο.  Και βασικά οι πραγματικές ευκαιρίες στις εκπτώσεις είναι ό,τι έχει σχέση σε εποχιακά είδη. Μην περιμένετε ότι θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε μία τηλεόραση ή ένα ψυγείο σε καλή τιμή, αντίθετα μπορεί να πετύχετε καλή τιμή σε ρούχα, παπούτσια και είδη της φετινής μόδας.
Γι’ αυτό λοιπόν προετοιμαστείτε ψυχολογικά, πάρτε μια βαθιά ανάσα και όλη η αγορά είναι δική σας. Και προσοχή μην τραβήξετε το σχοινί μέχρι τέρμα. Θα κοπεί.
Έτσι κι αλλιώς είναι και άλλοι που περιμένουν ...τον οβολό σας!
Μην τους ξεχάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου