Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  14/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Έτσι είναι τελικά! Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά.
Διότι τόσο καιρό ...νομίζουμε ότι υποφέρουμε και προσπαθούμε να βρούμε μαντζούνια και βοτάνια να θεραπεύσουμε την ανίατη οικονομική μας ασθένεια. Και να από εδώ και να από εκεί! Και μας φταίει το ένα και μας φταίει το άλλο και όλα μαζί καταπλακώνουν την δύσμοιρη πραγματικότητά μας. Που δεν είναι έτσι από μόνη της. Εμείς την φτιάχνουμε και την στολίζουμε όπως θέλουμε με την ανέραστη για την ζωή μιζέρια μας.
Ακόμα προσπαθούμε να στεγνώσουμε τα ορμητικά ποτάμια των κλαυθμών και των οδυρμών για τη δυστυχία που ...έδερνε και ...δέρνει το μετέωρο βήμα της οικονομικής μας ταλάντωσης. Όχι ότι τα πράγματα είναι ευχάριστα. Αλλά και ποτέ δεν ήταν. Μια καθημερινή ενασχόληση με την λύση του μυστηρίου για μια καλύτερη οικονομική ανάσα. Ένας καθημερινός αγώνας για την επιβίωση. Και κάθε χρόνο, άντε πάμε για του χρόνου, και απόμεινε ο επόμενος χρόνος να τρέφει ελπίδες για τον επόμενο.
Και εξαρτάται πώς την λογίζει ο καθένας την επιβίωσή του. Άλλοι όπως μπορούν, άλλοι κάπως καλύτερα και οι περισσότεροι ξεφεύγουν και γλιστρούν διότι δεν μπορούν να γλυτώσουν από τη φτώχια του μυαλού τους. Διότι η κάθε επιβίωση δεν στέκει ζωντανή με τα μέτρα και τα σταθμά των άλλων παρά μόνο με τα δικά μας. Και εκεί είναι το μέγα σφάλμα της κακομοιριάς που διαφεντεύει και τον κόσμο κυριεύει.
Και από ό,τι φαίνεται ...το χρήμα καλά κρατεί στη Μακεδονία και τη Θράκη. Διότι τα νέα, φρέσκα και ζεστά, καταφθάνουν και αποδεικνύουν ότι ή έχουμε το χρήμα ή ότι δεν το έχουμε αλλά το δανειζόμαστε.
Αν το έχουμε, ως προς τι η βαρυπενθούσα μελαγχολία για την οικονομική μας κατάντια; Αν δε το έχουμε, πού το βρήκαμε; Το δανειστήκαμε; Ακόμα χειρότερα, διότι αργότερα θα μας κλαίνε και ...οι ρέγκες.    
Σύμφωνα με το δελτίο Περιφερειακής Οικονομικής Συγκυρίας της Τράπεζας της Ελλάδας και με βάση στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας (ΕΣΥΕ), το Μάιο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στις ανωτέρω περιοχές 5.255 επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) οχήματα (αύξηση 25,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008). Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Νομό Θεσσαλονίκης, όπου οι πωλήσεις του Μαΐου κατέγραψαν αύξηση 23,3% (2.437 νέα Ι.Χ. έναντι 1.977 το Μάιο 2008). Η μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή παρατηρήθηκε στο Νομό Έβρου, όπου οι πωλήσεις του Μαΐου καταγράφηκαν αυξημένες κατά 65,7% σε σχέση με τις αντίστοιχες του Μαΐου 2008.
Μειώθηκαν τα τέλη ταξινόμησης τον Απρίλιο και βγήκε το χρήμα παγανιά.
Καινούριο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω.
Διότι αν δεν το δείξεις είναι σαν να μη το έχεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου