Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  13/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Απειλητικά τα σύννεφα καταφθάνουν. Η καταιγίδα πλησιάζει οσονούπω!
Και ποιός ξέρει τι μέλει γενέσθαι; Ουδείς! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνουμε …μαλλιά κουβάρια! Διότι πήραμε μια ειδοποίηση, πήραμε και την επόμενη και είμαστε λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πάλι. Τόσο καλοί πελάτες πια! Σίγουρα όμως δεν είμαστε και οι μόνοι. Δεν μπορεί να είμαστε μόνο εμείς τα μαύρα πρόβατα σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο.
Με …απαιτήσεις καταφθάνει και πάλι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζητά να διδάσκουν στα ελληνικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία καθηγητές των άλλων κρατών μελών της ΕΕ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και οι Ελληνες συνάδελφοί τους.
Να μην απαιτείται πλέον για τους αλλοδαπούς καθηγητές που θέλουν να δουλέψουν στην χώρα μας η άριστη γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Και να καταργηθεί η σχετική διάταξη που ορίζει ότι χρειάζεται το πιστοποιητικό επάρκειας Β3  ως απόδειξη της γνώσης της ελληνικής γλώσσας!
Και …οσονούπω αλλάξτε σύντομα την νομοθεσία γιατί θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα! Διότι επείγονται να καταφθάσουν αλλοδαποί καθηγητές επειδή οι παχυλοί μισθοί των …βορείων προαστίων  αποδεικνύονται χαμηλότεροι των χιλίων και κάτι ευρώ. Ας ζήσω στην Ελλάδα και ας είμαι με ένα μάτι!
Φανταστείτε δηλαδή να καταφθάσει ένας ιταλός ή ένας άγγλος ή ένας βούλγαρος καθηγητής και να διδάξει σε ένα Γυμνάσιο ή Λύκειο και τα ελληνικά του να είναι αμφιβόλου προελεύσεως και …υποστάθμης. Τι λέτε; Πόσο θα αντέξει να μείνει μέσα στην τάξη; Το μεγαλύτερο χρονικό όριο που σας βάζω είναι πριν κιόλας από την λήξη της πρώτης ώρας. Δεν θα προλάβει να χτυπήσει το κουδούνι. Στα Δημοτικά η κατάσταση θα είναι χειρότερη. Θα καταφθάσουν γονείς με πανώ και πλακάτ, θα πλακώσουν τις αλυσίδες και τα λουκέτα και μην είδατε …τον Παναή!
Δεν είναι λογικά πράγματα αυτά κύριε Τσάρλι Μακ Κρίβι, πού από ό,τι σας …κόβω πρέπει να είστε σκωτσέζικης καταγωγής. Εδώ είναι Βαλκάνια. Δεν είναι παίξε γέλασε. Πνέει διαφορετικός αέρας από τα κρύα λιβάδια της Σκωτίας. Το Αιγαίο αφήνει μια γεύση …αλμύρας στα χείλη!
Μπορεί η γραφειοκρατική διαδικασία να περάσει και να ισχύσει και να εφαρμοστεί αλλά υπάρχουν άλλα εμπόδια που ούτε μπορείτε να φανταστείτε!
Διότι, σου λέει, …κυρία Ελλάδα δεν κάνεις διακρίσεις στην απαιτούμενη γνώση της ελληνικής γλώσσας ανάλογα με το μάθημα που μπορεί να διδάξει ένας αλλοδαπός. Ζητάς τα ίδια πράγματα και από έναν που θα διδάξει αγγλικά και από έναν άλλον που θα διδάξει ιστορία. Αρα ο σχετικός νόμος που έχεις δεν εφαρμόζεται κατά τρόπο αναλογικό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αλλοδαπούς καθηγητές η εκπαίδευση στην …γηραιά χώρα θα πάει από το κακό στο χειρότερο!
Δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρεφ’ το! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου