Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 02/04/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Για φαντάσου, ούτε καν και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν.
Διότι ετοίμασαν τις βαλίτσες τους, στρίμωξαν όπως όπως τα ατομικά τους είδη και αναχώρησαν για τις ...Βερσαλλίες!
Σίγουρα προηγήθηκαν τηλεφωνικές επαφές μεταξύ τους διότι σίγουρα υπάρχουν πηγαδάκια μεταξύ ...κολλητών.
- Τι λες, πώς θα πάει στο Λονδίνο, θα κάνουμε τίποτα;
- Να σου πω..., αν δεν δω φως από την πρώτη κιόλας μέρα, μαζεύω τα μπογαλάκια μου και την ...κάνω. Οχι, ...θα κάτσω να σκάσω. Δεν θα ανεχτώ ...τσιριμόνιες! Σοβαροί άνθρωποι είμαστε!
- Καλά, μην φύγεις όμως αμέσως. Ας βγούμε και μερικές φωτογραφίες. Πρώτη συνάντηση είναι με τον μεγάλο. Μην φανούμε και αγενείς!
Ούτε και οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουν διότι ο καθένας από τους είκοσι κοιτάζει το δικό του όφελος. Δεν θα κοιτάξει το γενικότερο καλό. Λες και είναι μόνος του. Δεν ξέρει ότι αν όλοι είναι καλά θα είναι και αυτός. Βρε μπας και θα μας την βγει Μπους;! Ολα είναι πιθανά σ’ αυτόν τον όμορφο κόσμο.
Μην τυχόν, όμως, το μάθει η θειά μου η Αμερσούδα γιατί ακόμα ελπίζει, περιμένει και ονειρεύεται. Ας την να ζει στο όνειρό της. Καλό είναι να έχεις όνειρα. Ετσι και αλλιώς είναι τα μόνα που δεν επηρεάζονται από οποιαδήποτε οικονομική κρίση.
Από την άλλη, η σιδηρά κυρία της Γερμανίας, με τις βαλίτσες υπό μάλης φαίνεται μπερδεμένη με την όλη κατάσταση.
“Φεύγω για το Λονδίνο με ένα ανάμεικτο συναίσθημα εμπιστοσύνης και ανησυχίας. Θα αντιδράσουμε άραγε αληθινά στη σοβαρότητα της κατάστασης, ή θα προσπαθήσουμε να κουκουλώσουμε και να εξωραΐσουμε τα πράγματα;” διερωτήθηκε.
Εμπιστοσύνη ότι όλα θα πάνε καλά με κάποιες σοβαρές αποφάσεις ή ανησυχία ότι θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής με κατεβασμένα τα φτερά; Ποιος να κάνει πίσω και ποιος να πάει μπροστά;
Πάντως, μια φωτογραφία χωράει άνετα και τους είκοσι. Δεν θα στριμωχτούν.
Τσίιιιζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου