Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 01/04/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τι καιρό κάνει στο Λονδίνο;
Μάλλον η πολλή υγρασία επηρεάζει θνητούς και ...αθανάτους και δεν ξέρουν κατά πού να τραβήξουν. Μιας και η Χίος και η Μυτιλήνη τους πέφτει λίγο μακριά!
Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί τόσος ντόρος. Συνεχίζονται οι ανά την υφήλιο συναντήσεις και εστιάσεις και το χρήμα ρέει άφθονο. Αυτή την εποχή η στάση γίνεται στο Λονδίνο. Οσο νάναι άνοιξη είναι και είναι πιο ευχάριστη η διαμονή. Ούτε χιόνια, ούτε παγετοί, καλά είναι, δεν θα χρειαστούν και μάλλινες ...σωβρακοφανέλες!
Καμμία απλή λογική δεν μπορεί να κατανοήσει τις πυκνές τουριστικές εκδρομές που στο κάτω κάτω δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.
Αφού το δηλώνουν και οι ίδιοι δια του προέδρου τους.
“Θα ήταν χρήσιμο να έχουμε κι άλλη σύνοδο κορυφής φέτος”, δήλωσε ο Μπαρόζο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σημειώνοντας: “Δεν μπορούμε να περιμένουμε μια θαυματουργή λύση στις 2 Απριλίου”. Ποιος τους φταίει; Γιατί δεν πήραν μαζί τους και τον μάγο Σανκάρα να τους βγάλει από το αδιέξοδο! Για να μείνουμε, επιτέλους, όλοι με το στόμα ανοικτό από τις επιδόσεις τους!
Μάλλον μετάνιωσε όμως και στην συνέχεια πήγε να τα μπαλώσει. Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναμένει ωστόσο “πολύ μεγάλα αποτελέσματα” αυτήν την εβδομάδα.
Βγάλε άκρη δηλαδή. Θα έχουμε ή δεν θα έχουμε αποτελέσματα. Να ξέρουμε πού βαδίζουμε. Τι να σου κάνουμε και εμείς όταν οι ηγεσίες είναι ...δεν ξέρω, δεν απαντώ!
Δεν ξέρετε και το άλλο. Μέσα στις προτεραιότητες θα είναι και οι δεσμεύσεις για τις κλιματικές αλλαγές. Και εδώ γεννάται η απορία. Πότε πρέπει να γελάσουμε; Τώρα ή μετά;
Μάλλον να το αφήσουμε κατά το τέλος όταν στην συνέντευξη τύπου θα μάθουμε ότι έληξε η σύνοδος αλλά οι εργασίες θα πρέπει να συνεχισθούν σε μια επόμενη σύνοδο για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμπεράσματα.
Δεν μας αφήνουν στην ησυχία μας. Πιο καλά περνάμε μόνοι μας.
Περνάμε καλά και χωρίς άλλα θαύματα.
Μας φτάνουν αυτά της τηλεόρασης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου