Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 02/02/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Το ερώτημα είναι εύκολο. Η απάντηση να βρεθεί είναι δύσκολο.
Πώς να βρεθεί και από πού; Ουσιαστική απάντηση, διότι απαντήσεις από το πουθενά πάμπολλες. Οσοι ερωτώμενοι, τόσες και οι απαντήσεις. Οπότε δεν βγαίνει άκρη. Ούτε αποτέλεσμα.
Και οι απαντήσεις από ό,τι φαίνεται εξαρτώνται πάντα από τις καιρικές συνθήκες και την ψυχολογική διάθεση του ερωτώμενου. Οπότε η ίδια απάντηση μπορεί να εκδηλωθεί σε πολλές μορφές και παραλλαγές χωρίς να το έχει αντιληφθεί ο ίδιος ο απαντών.
Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι δεν μας απασχολεί το πώς θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα αλλά ποιος θα την κυβερνήσει. Η γωνία που απευθύνουμε το βλέμμα μας στο εκάστοτε πρόβλημα ακολουθεί  την τιμωρία που θέλουμε να επιβάλουμε στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα. Εκείνη την δεδομένη στιγμή και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Μόλις αρχίσει και επικρατεί άνοιξη και γίνει ξεκάθαρος ο ουρανός εξαφανίζονται ως δια μαγείας όλες οι πονηρές σκέψεις. Και οι απαντήσεις που βλέπουν το φως της μέρας αντικρούουν τις προηγούμενές μας.
Τέτοια σαφήνεια, τέτοια σταθερότητα και τέτοια νηφαλιότητα.
Οχι ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί η κάθε παρασπονδία που τυχόν εμφανιστεί. Αλλά να τιμωρηθεί. Εμείς, όμως, εμφανίζουμε ενδιαφέρον για την τιμωρία εκείνη την στιγμή και την μεθεπόμενη αλλάζουμε πλώρη και τακτική. Και φτου και από την αρχή. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Απολύτως τίποτα.
Δεν είναι σωστό αυτό. Και καθόλου ευγενικό. Διότι έτσι προκαλούμε ...ψυχολογικά εμφράγματα στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Τόσο η ψαλίδα την μια Κυριακή, τόσο η ψαλίδα την άλλη Κυριακή. Συμβαίνει κάτι, ανοίγει η ψαλίδα. Φαίνεται λίγο φως για παροχές, μικραίνει η ψαλίδα.
Τέτοια κινητικότητα ούτε σε ραφείο!
Θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε τι θέλουμε!
Διαφορετικά θα τρελαθούν και οι εταιρίες δημοσκόπησης και οι άμεσα εμπλεκόμενοι!
Λέτε να έχει ακόμα δίκιο ο αείμνηστος; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου