Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   29/01/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τι σου είναι πάντως!
Τέτοιους γειτόνους να έχεις αν θέλεις να πας μπροστά! Και όχι γειτόνους τους τριγύρω σου. Οχι αυτούς. Εχουμε και άλλους γείτονες που μπορεί να είναι πιο μακριά αλλά δεν παύουν να είναι γείτονες. Μια ωραία γειτονιά είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση με ένα σωρό συγκατοίκους και γειτόνους. Αλλά τι τα θες; Πάλι με μας βρήκαν να ασχοληθούν διότι όπως λέγαμε και τις προάλλες δεν μπορούν να συνέλθουν από το ...δόγμα, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Τους έχει κάτσει αυτό και τους βασανίζει νυχθημερόν και όσο και αν ερευνούν δεν μπορούν να απαλλαγούν από αυτόν τον εφιάλτη που λέγεται ελληνική επιβίωση.
Τι “Μέση Ανατολή” μας αποκάλεσαν, τι ότι δεν ανήκουμε πολιτιστικά στην Ευρώπη, τι ότι είμαστε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, και τι δεν λένε!  Ενα σωρό τι!
Βασικά στο μόνο που έχουν δίκιο είναι ότι δεν ανήκουμε πολιτιστικά στην Ευρώπη. Σε αυτό έχουν απόλυτο δίκιο και ευτυχώς που το κατάλαβαν και προφανώς το έχουν εμπεδώσει μια χαρά.
Αν διαβάσει κανείς ξένες εφημερίδες πρέπει εμείς σαν Ελληνες να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουμε ή αν αυτό που ζούμε, η καθημερινότητα μας, ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας.
Και από την άλλη, υπάρχουν και οι αισιόδοξες πηγές που αναφέρουν ότι ούτε  επιτήρηση θα επιβληθεί στην ελληνική οικονομία από την ευρωπαϊκή επιτροπή και ούτε θα συμβεί το χάλι των υπολοίπων γειτόνων.
Ποιος έχει δίκιο θα δείξει!
Το περισσότερο φως φαίνεται από τους αναλυτές της JP Morgan οι οποίοι εκτιμούν ότι η ανεργία  στην Ελλάδα δεν θα χτυπήσει τόσο ...βαθύ κόκκινο μιας και το 50% των εργαζομένων απασχολείται στο Δημόσιο. Δεν θα αναλύσουμε τώρα αυτό το ποσοστό. Ούτε ότι οι μισοί Ελληνες εξυπηρετούν τους άλλους μισούς. Δεν θα εμπλακούμε στο όνειρο χιλιάδων Ελλήνων για μια θέση στο Δημόσιο. Προφανώς κάτι ξέρουν.
Θα σταματήσουμε στο πόρισμα που λέει ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι θα στηρίξουν την κατανάλωση τούτες τις δύσκολες εποχές μιας και δεν απειλούνται από την ανεργία.
Να που το τέρας της γραφειοκρατίας θα βοηθήσει να συνεχιστεί το ημεδαπό όνειρο και ο αλλοδαπός εφιάλτης.
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου