Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 27/01/2009

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Ελπίζαμε ότι θα πάρουμε και εμείς κανένα κάδο!
Τίποτα όμως. Για αλλού προορίζονται και εκεί θα πάνε. Πεντέμισι χιλιάδες κάδοι θα δοθούν στην κυκλοφορία αλλά για άλλους Δήμους. Και αυτοί για ανακύκλωση συσκευασιών καταναλωτικών ειδών οικιακής χρήσης. Με την ελπίδα ότι το πολύ μπλε που θα κυκλοφορήσει θα αναγκάσει θεούς και δαίμονες να τους χρησιμοποιήσουν. Μάλλον έχουμε πολύ δρόμο ακόμη! Διότι οι έχοντες και κατέχοντες νομίζουν ότι οι μπλε κάδοι είναι για πάσης φύσεως σκουπίδια. Ασε που και οι ίδιοι νομίζουν ότι έτσι είναι και τα μαζεύουν αρκετές φορές με την ...σκουπιδιάρα!
Εκτός αυτών όμως υπάρχουν και άλλα προγράμματα ανακύκλωσης. Μπαταρίες, απόβλητα ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού, οι φορητές ηλεκτρικές στήλες, τα ελαστικά, τα λιπαντικά έλαια, οι μπαταρίες αυτοκινήτων και βιομηχανίας, τα αυτοκίνητα.
Το θέμα είναι το πόσο ενήμερος είναι ο καταναλωτικός κόσμος όχι για το τι πρέπει να κάνει αυτά που περισσεύουν αλλά ότι πρέπει να τα διοχετεύει εκεί που πρέπει. Οσο και να υπάρχει αύξηση του ποσοστού και από 6% πήγαμε στο 25% η περιπέτεια της ανακύκλωσης έχει μεγάλο δρόμο ακόμα και τον διαβαίνουμε αργοπορώντας. Διότι ή υπάρχει άγνοια για το αντικείμενο  ή έλλειψη ενδιαφέροντος για την μεγάλη ταλαιπωρία του διαχωρισμού των αποβλήτων μας. Διότι όσο και να πεις είναι πρόβλημα να ασχοληθείς με τον διαχωρισμό τους. Βάλτα όλα μαζί να έχουμε την ησυχία μας.  
Και από την άλλη, πώς να το κάνουμε βρε αδελφέ;! Ενοχλούν οι κάδοι αραγμένοι στις καλύτερες θέσεις παρκινγκ! Ασε που μερικοί τους έχουν για μόνιμο χώρο παρκινγκ του αυτοκινήτου τους. Μόλις φεύγουν ξαναβάζουν τον κάδο στην θέση τους μέχρι την επόμενη φορά. 
Ετσι κι αλλιώς υπάρχουν άλλοι αφελείς που ασχολούνται με αυτό το σπορ. Εμείς θα σώσουμε την ανθρωπότητα; Νάναι καλά ο Ομπάμα που τον ψηφίσανε και θα ασχοληθεί με τα πάσης φύσεως προβλήματα. Σε αυτόν δεν ελπίζουμε όλοι; Τι στα κομμάτια τον βγάλαμε;
Και αν δεν κάνει τίποτα ξέρουμε εμείς. Την επόμενη φορά φούμο!
Τι στο καλό τα κάνουμε κάθε λίγο και λιγάκι τα γκάλοπ;
Για να ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με τα κέφια μας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου