Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  11/02/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες.
Μέσα στη δυστυχία και τη μιζέρια. Λιγοστεύουν τα λεφτά και άντε να συνηθίσεις στη νέα κατάσταση. Πού χώρος για σπατάλες και λεπτεπίλεπτες καταστάσεις. Υποφέρουν πληβείοι και αφεντικά. Σημαία αντίδρασης έγινε πια αυτή η κατάσταση. Και ευνοεί όλους. Και ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Αδυνατείς να κάνεις τις σπατάλες των παλιών καλών εποχών. Έτσι νομίζουμε πλέον διότι δεν μας απόμεινε δύναμη από το τράβα τράβα το σεντόνι πάνω στο κρεβάτι για να το μεγαλώσουμε. Όχι το κρεβάτι. Το σεντόνι. Και τελικά το σχίσαμε. Και μας κακοφαίνεται κι από πάνω!
Και να σου η μελαγχολία και η απογοήτευση να δρέπει δάφνες. Δεν μπορούν όμως να μας αφήσουν έτσι. Δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Δούλεψαν μια χαρά και μας έφεραν ποθητά αποτελέσματα για να δουν να χαμογελάει το πικραμένο μας χείλι.
Θέλετε να αποφύγετε τη θλίψη και τη στενοχώρια; Θέλετε να είστε πλημμυρισμένοι ευτυχισμένης διάθεσης; Να τα βλέπετε όλα ότι πάνε ...δεξιά ή ...αριστερά; Οι μελετητές επιστήμονες μας έλυσαν τα χέρια. Μας βρήκαν τη λύση.
Το παν είναι η ισορροπία στη σκέψη και την αντιμετώπιση καταστάσεων. Δείτε πάντα τη θετική πλευρά του πράγματος. Θέλει δουλειά να πειστείς να λειτουργείς έτσι αλλά μια προσπάθεια δεν βλάπτει. Ούτε θέλει να την πληρώσεις. Οπότε...
Σου λένε οι αμερικανοί ερευνητές! Δεν είσαι μόνος μέσα στην οικονομική κρίση. Είτε είσαι φτωχός είτε πλούσιος το έχεις το πρόβλημα. Σε άλλα μεγέθη μπορεί αλλά δεν παύει να είναι πρόβλημα και για τους δυο. Άρα δεν είσαι μόνος! Έχεις και παρέα. Τι σκας, λοιπόν;
Δημιούργησε ένα ευχάριστο περιβάλλον με χαρούμενους φίλους και συγγενείς (!) και εξασκήσου για όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα εκδήλωσης ευγνωμοσύνης. Θα νοιώσεις καλύτερα. Ευγνωμοσύνη για το ότι είσαι καλά. Ευγνωμοσύνη για το ότι έχεις καλά παιδιά. Ευγνωμοσύνη ότι μπορείς και πηγαίνεις στο γραφείο σου. Ευγνωμοσύνη γιατί σήμερα το πρωί ξαναείδες τον ήλιο.
Είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την ζωή μεγάλη και σπουδαία. Και ξέχνα το άγνωστο. Χώσου στο χαμόγελο της καθημερινής μικρολεπτομέρειας.
Και στείλε ένα χαμόγελο σου πέρα μακριά στον ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου