Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 5/1/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ         05/01/2011




Όλα τα είχαμε, νάσου και το κερασάκι στην τούρτα!
Ποιός να ξέρει άραγε αν τα καταναλώσαμε ή αποφύγαμε τον κίνδυνο; Σου λέει όμως ...α πα πα δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία. Φάτε άφοβα! Κααι άμα χρειαστεί ξαναφάτε. Λογικό! Αφού δεν υπάρχει κίνδυνος! Είναι δυνατόν να μην τους πιστέψουμε; Αφού μας καθησυχάζουν. Το υπογράφουν κιόλας.
Μετά, όμως, από μερικά χρόνια ποιός μας είδε, ποιός μας άκουσε; Τρέχα γύρευε. Ποιός θα θυμάται πλέον τι είχε φάει εκείνα τα όμορφα Χριστούγεννα του 2010!
Αυγά και κρέατα με διοξίνη βρέθηκαν και απαγορεύτηκε πλέον η κατανάλωσή τους από 1.000 εκτροφεία κοτόπουλων, γαλοπούλων και γουρουνιών. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στη Γερμανία. Τουλάχιστον δημοσιογραφικώς. Διότι δεν αποκλείστηκε και η πιθανότητα να έχουν γίνει και εξαγωγές. Έγιναν, δεν έγιναν; Τώρα είμαστε στη φάση της έρευνας. Μην βιάζεστε. Να πουληθεί και καμιά ξεχασμένη παρτίδα!
Και πού στα κομμάτια βρέθηκε η διοξίνη; Η εφημερίδα Βέσταφαλεν Μπλατ, η οποία επικαλείται τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας ασφάλειας τροφίμων της Γερμανίας, αναφέρει ότι η εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών Harles & Jentzsch χρησιμοποίησε ένα λιπαρό οξύ στη ζωοτροφή το οποίο χρησιμοποιείται κανονικά για την παραγωγή ...βιοντίζελ!
Τούρμπο τα αυγά και τα κοκόρια! Δεν είναι και τόσο σοβαρά τα πράγματα! Μην ανησυχείτε! Μη σας πιάνει πανικός! Ό,τι γίνεται στην αλλοδαπή περνάει κάτω από εξονυχιστικούς ελέγχους. Δεν γίνονται άρπα κόλλα, όπως στην ψωροκώσταινα.
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι μιλάμε για άλλα κράτη, για άλλη οργάνωση. Και έτσι απλά και λογικά φτιάχτηκαν καμιά πεντακοσαριά τόνοι ζωοτροφές και νάσου η νοστιμιά απογειώθηκε στα κρεατικά που ήδη πουλήθηκαν και καταναλώθηκαν.
Έτσι θα έμεναν; Τι θα πουλούσαμε χρονιάρες μέρες; Τόσα κρεατικά και αλλαντικά έπρεπε να πουληθούν! Και νάσου τα εδέσματα, πλουσιοπάροχα πάνω στο εορταστικό τραπέζι με το γερμανικό κρέας. Διότι δεν το έφαγαν μόνο οι γερμανοί. Το έφαγαν και αλλού, καθότι οι εξαγωγές καλά κρατούν!  Και φυσικά μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Αλλά κατά τα άλλα μην ανησυχείτε! Ασήμαντος κίνδυνος λένε οι γερμανοί!
Μόνο που στη κάτω Σαξονία 1.000 αγροκτήματα αναγκάστηκαν να σταματήσουν να πωλούν τα προϊόντα τους εξαιτίας της διοξίνης.
Γιατί να ανησυχούμε, λοιπόν; Μια σόδα μας χρειάζεται για να πάνε κάτω τα φαρμάκια!
Ό,τι φάγαμε, φάγαμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου