Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 27/04/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    27/04/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Κάτι μυρίζει!
Τι να είναι αυτό; Τι μπορεί να μυρίζει πάλι και ξεσήκωσε όλες τις μύτες σαν λαγωνικά; Κόλλησε το φαγητό στην κατσαρόλα; Άρπαξε το ρυζόγαλο; Ξεχάστηκαν τα ψάρια στο τηγάνι και έγιναν κάρβουνο; Αδιευκρίνιστη μυρωδιά αλλά από κάπου προέρχεται. Και όσο πάει γίνεται πιο έντονη και καιρός είναι πάλι να ανοίξουμε τα παράθυρα για να μπει καθαρός αέρας.
Έλεος πια με αυτά τα παράθυρα. Άνοιξε, κλείσε θα πιάσουμε καμιά πούντα και θα πλευριτώσουμε. Πρέπει να προσέξουμε. Την άνοιξη είναι πιο επικίνδυνες οι ασθένειες. Και άντε μετά να τις ξεκολλήσουμε. Αλλά από ό,τι φαίνεται, αυτού του είδους η μυρωδιά προέρχεται από μόνιμες ασθένειες που ταλανίζουν την χώρα εδώ και χρόνια. Πόσες φορές δεν έχουμε ανοίξει παράθυρα και πόρτες για να καθαρίσει ο αέρας; Μόλις ξανακλείσουν αρχίζει και μυρίζει ...φτου κι από την αρχή. Αντε μετά να βγάλεις άκρη.
Προφανώς αρέσει αυτή η μυρωδιά, χώρια που είναι και εθιστική και δεν μπορούμε να την αποχωριστούμε. Και κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να την έχουμε μόνιμα ...στη μύτη μας! Πόρτα ανοίγει, πόρτα κλείνει δεν φεύγει με τίποτα.
Ακόμα είναι στην αρχή οι έρευνες των λαγωνικών που ακολουθούν την ...οσμή για να καταλήξουν στην ...κουζίνα που εκπέμπει τις ...δυσοίωνες μυρωδιές αλλά οι πληροφορίες λένε ότι έχει κάτι από Ελλάδα. Έχει κάτι από θαλασσινή αύρα, λίγο ρίγανη, λίγα βότανα και ...πολλά μαχαιροπίρουνα!
Έπιασαν δουλειά γερμανοί εισαγγελείς για να διαπιστώσουν κατά πόσο στελέχη της διεθνούς θυγατρικής των γερμανικών σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn), της DB International, ευθύνονται για περιπτώσεις ενεργητικής δωροδοκίας στην Ελλάδα, την Αλγερία  και τη Ρουάντα ! Όπου σκάνδαλο και Ελλάδα. Είναι δυνατόν να λείπουμε από παρόμοιες λίστες; Τι θα γίνει επιτέλους με εμάς; Θα κόψουμε τις κακές παρέες; Αλλά μήπως δεν μας αφήνουν;
Το ποσό που φέρεται να δόθηκε για μίζες είναι «μονοψήφιος αριθμός εκατομμυρίων ευρώ», σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της μητρικής Deutsche Βahn. Η περίοδος που ερευνάται για μίζες αφορούν το διάστημα από το 2005 μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με στοιχεία από τις δικαστικές αρχές της Γερμανίας, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες σε γραφεία και κατοικίες στελεχών του Οργανισμού σε Βερολίνο και Φρανκφούρτη με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για την υπόθεση. Οι έρευνες είναι ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
Αν μαζεύαμε όλα αυτά τα ποσά που έχουν διακινηθεί δεν θα μπορούσαμε να σώσουμε την χώρα; Μήπως δεν φτάνουν; Διότι και άλλες εταιρίες όπως η Siemens, η ΜΑΝ, η Ferrostaal και η  Daimler ακούγονται ότι βρίσκονται στον κατάλογο των γερμανικών εταιριών που φέρονται να εμπλέκονται στην διακίνηση “μιζών” στην ...αδηφάγο Ελλάδα.  Η Deutsche Bahn όμως είναι κρατική εταιρία! Και αλλοίμονο μας αν πέσουμε πάλι στα στόματα των γερμανών!
Αλλά φταίμε εμείς; Αφού μας έχουν κακομάθει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου