Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 26/04/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    26/04/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Ελάτε, πλησιάστε, μη φοβάστε!
Απορημένα πρόσωπα για το εάν ο σκύλος δαγκώνει! Δαγκώνει ή δεν δαγκώνει; Τόσο καιρό αναρωτιόμασταν αν μπορούμε να πλησιάσουμε χωρίς τον φόβο να μας λείψει κανένα χέρι, πόδι ή να αναγκαστούμε να τρέχουμε για αντιλυσσικό ορό! Ο μόνος που απόμεινε, διότι ο ορός της αλήθειας μας έχει τελειώσει εδώ και χρόνια.
Τελικά, αγνοήσαμε τις αμφιβολίες μας και τους ενδοιασμούς μας και πλησιάσαμε. Έγινε η μεγάλη προσέγγιση. Γιατί τάχα; Μην τάχα σαν εμένα, κι εκείνα δεν πονούν; Θα τα χαϊδεύω πάντα, προστάτης τους θα γίνω. Ποτέ δεν θα τ’ αφήνω στους δρόμους να πεινούν. Έτσι δεν μας έλεγε κάποτε ο άγνωστος πλέον Ιωάννης Πολέμης;
Και πλησιάσαμε, και μας άπλωσαν ένα πατρικό χέρι βοηθείας και λατρείας για να απαλύνουμε την δυστυχία μας και την μιζέρια μας που την τρέχουμε μια από εδώ και μια από εκεί. Τι τάχα μας απόμεινε πλέον; Να αγνοήσουμε την πινακίδα, ο σκύλος δαγκώνει! Και; Ο δαγκωμένος δεν φοβάται τις δαγκωματιές. Κατά το, ο βρεγμένος δεν φοβάται το νερό. Τι είχαμε, τι χάσαμε!
Είδαμε τόσους και τόσους, ας δούμε και αυτούς και ας βγάλουμε συμπεράσματα. Αφού έτσι και αλλιώς και άλλοι αψήφησαν την πινακίδα και προχώρησαν στα ενδότερα. Και αυτοί είδαν φως και μπήκαν. Και ακούμπησαν τα γυμνά καλώδια και έπαθαν ένα δυνατό ηλεκτρικό σοκ! Έπαθαν τίποτα; Απλώς ταρακουνήθηκαν και έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια! 
Γιατί να μην μπούμε και μείς; Αφού το λέει ξεκάθαρα και ο κύριος Γενικός!
Ελάτε, πλησιάστε, μη φοβάστε! “Τι κάνει το ΔΝΤ; Προσπαθεί να προσφέρει συμβουλές και βοήθεια εκ μέρους ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται το ΔΝΤ. Είμαστε εκεί για να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε.
Βρε Γιώργο, θα σε μαλώσω! Τόσο καιρό αγνοείς τις πατρικές παροτρύνσεις του κυρίου Γενικού και δεν μας οδήγησες στο φως; Γιατί; Αφού το λέει ξεκάθαρα. Συμβουλές και βοήθεια θέλει να προσφέρει ο κύριος Γενικός. Γιατί τέτοια καθυστέρηση πια; Μας προσφέρουν βοήθεια και εμείς την αρνούμαστε; Μα τι πράγμα είμαστε εμείς οι Έλληνες που δαιμονοποιούμε τέτοιους σοβαρούς οργανισμούς;  
Αφού το δήλωσε και ο κύριος Μπούτρος- Γκάλι. Υπό την αιγίδα του σημερινού κυρίου Γενικού το ΔΝΤ έχει αλλάξει και δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των χωρών τις οποίες καλείται να διασώσει. Μα πόσο ξεροκέφαλοι μπορεί να είναι αυτοί οι Νεοέλληνες πια!
Παρακαλώ περάστε! Και ο τελευταίος να κλειδώσει την πόρτα!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου