Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 14/06/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 14/06/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Μια ευτυχισμένη Ελλάδα!
Άραγε θα την δούμε; Και υπήρξε ποτέ ευτυχισμένη η Ελλάδα πνιγμένη μέσα στα χνώτα μιας μίζερης αναπνοής; Γιατί μίζερη ήταν πάντα η Ελλάδα. Αλλά δεν μπορείς να πεις. ‘Έναν αέρα καθωσπρεπισμού τον είχε. Ένα αλαβάστρινο περιτύλιγμα αρχοντιάς τον διέθετε. Όλα κι όλα μην της φάμε το δίκιο. Όσο να πεις είχε και το κάτι τι της! Βίλες, πισίνες, διαμερίσματα, χορηγίες, δωράκια. Ένα μεγαλείο πλούτου και αρχοντιάς. Πόσο μίζερη να την πεις; Είχε και διπλά και τριπλά αυτοκίνητα, καμιά δεκαριά πιστωτικές, άλλα τόσα καταναλωτικά και η ζωή είχε κάτι από τις βεγγέρες της Μεγάλη Βρετανίας, της Μυκόνου και της Αράχοβας. Διότι ο νεοέλληνας έτσι είναι. Θέλει ορόσημα για να πάει μπροστά. Θέλει ιδανικά για να τα κρατάει σαν λάβαρα. Αλλά εκεί κάπου ...κάηκε!   
Διότι καλά όλα αυτά αλλά μέχρις εδώ! Νισάφι! Έπρεπε ναι γίνει μια σωστότερη κατανομή. Διότι δεν είχαμε και εμείς οι υπόλοιποι την ιδέα να κατεβούμε στον πολιτικό στίβο. Διότι τότε μόνο δικαιούμασταν μια χορηγία για να έχουμε να πορευόμαστε. Διαφορετικά δεν σε ξέρει κανείς. Ποιός να σε ξέρει; Το σόι σου, και αυτό αν, και μερικοί φίλοι. Από κει και πέρα το απόλυτο σκοτάδι. Ούτε χορηγίες, ούτε καν μια φρυγανιέρα. Έστω ένα ηλεκτρικό κόκαλο για τα παπούτσια. Φανταστείτε πόσα λουμπάγκο θα γλυτώναμε; Και όχι μόνο αυτό. Θα γλυτώναμε και τα νοσοκομεία. Λιγότερες επισκέψεις, λιγότερα έξοδα στο κράτος. Άρα συμφέρει.
Έχοντας μια χορηγία στο χέρι αυξάνεις τα έσοδα του κράτους. Είναι απλό. Πληρώνεις κανονικά τους φόρους σου, το ΙΚΑ σου, το ΤΕΒΕ σου, οπότε λειτουργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες χωρίς το ταμείον να είναι ...μείον! Χώρια τα φακελάκια! Ό,τι προαιρείσθε για τους αποτυχόντες των ...λιστών! 
Αλλά ποιός τα καταλαβαίνει όλα αυτά; Κάτι μικροπρεπείς που έτυχε να μην είναι στις λίστες και τώρα βγάζουν το άχτι τους; Και βγάζουν μια ατελείωτη σειρά σεναρίων  που καλό είναι να προωθηθούν μέχρι το δάσος των πουρναριών! Διότι η φαντασία είναι ό,τι μεγαλοπρεπές έχει να διαθέσει αυτή η χώρα. Ποιά φαντασία, πια, να είναι μεγαλύτερη από το επίδομα - χορηγία - έγκαιρης προσέλευσης; Διότι και αυτό ανήκει στη συνομοταξία των χορηγιών. Δίνω για να πάρω. Διότι ο μεν εκμαυλίζει και ο δε ο ...αγαθός εκμαυλισμένος ηδονίζεται.
Τις πταίει;
Όχι μόνο ο ένας!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου