Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 11/06/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  11/06/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Υπόγειες διαδρομές.
Υπόγειες διαβάσεις. Ανισόπεδη διάβαση. Υποχρεωτική πορεία. Φώτα πορείας. Προσοχή η ταχύτητα ελέγχεται με ραντάρ. Παρακαλώ χαμογελάστε. Σε περίπτωση έλλειψης φωτογένειας ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Απομακρυνθείτε από το κιγκλίδωμα. Κίνδυνος ατυχήματος. Ο κόσμος αγωνιά. Βλέμματα αγωνιώδη παρακολουθούν την ιλιγγιώδη κούρσα που σαν αστραπή περνά μπροστά από τα έκθαμβα μάτια των απορημένων. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιός προπορεύεται. Με ταχύτητα φωτός οι πυγολαμπίδες παίζουν αυθάδη παιχνίδια μπροστά στη νοημοσύνη των θεατών.  Οι πεταλούδες στριμώχνονται μπροστά στο παιχνιδιάρικο φως το κεριού που τρεμοπαίζει. Ποιά θα καεί;   
Το θέαμα συνεχίζεται αφιλοκερδώς. Ουδεμία μέριμνα για το φιλοθεάμον κοινό που παρακολουθεί τα δρώμενα χωρίς ίχνος φιλοξενίας. Ούτε μια παγωμένη γκαζόζα, ένα ζεστό ποπ κορν, λίγο πασατέμπο. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για προμήθειες ...κέτερινγκ! Λόγω οικονομικής κρίσης λείπουν οι χορηγοί. Το θέαμα στεγνώνει τα λαρύγγια. Δεν υπάρχει πρόθεση για μια υγιή φιλοξενία.
Το θέαμα ανυπέρβλητο. Οι έγκαιρες προγνώσεις αδυνατούν να συμβαδίσουν με την πραγματική πορεία του μετεωρολογικού δελτίου. Το θέαμα είναι τρισδιάστατο και αδύνατο να το παρακολουθήσει κανείς λόγω έλλειψης των σχετικών ομματοϋαλίων! Υπέρ αδυνάτων και πτωχών προωθείται βοήθεια εκ του εξωτερικού.
Προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως, οι παράπλευρες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν φωταψίες και επίδειξη πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων. Το φιλοθεάμον κοινό ριγά! Το θέαμα υπερβαίνει τις δυνατότητες ενός μέσου θεατή. Καλείται, εμμέσως πλην σαφώς, μια επιτροπή προς διευκόλυνση των θεατών που επιθυμούν να ακολουθήσουν την έξοδο.
Η κατάσταση δεν είναι απλώς παρεξηγημένη. Το αλαλούμ που επικρατεί στις τάξεις του φιλοθεάμονος κοινού παραλληλίζεται με αυτό της πίστας όπου αγκομαχούν λάστιχα και εξατμίσεις. Η δυσοσμία και η ασφυξία που προκαλούν οι αναθυμιάσεις των καταλυτών επιφέρουν λιποθυμικές τάσεις και αγωνιώδεις αναλαμπές περί του μελλοντικού πρακτέου.
Δυστυχώς η νοημοσύνη μας άγεται και φέρεται ανελλιπώς δίχως τις απαραίτητες προφυλάξεις. Κινδυνεύει να εκπλαγεί μπροστά στα εκτυφλωτικά πυροτεχνήματα που υπόσχονται να φέρουν το φως σε μια ομιχλώδη σκοτεινή νύχτα.
Οι κερκίδες αδειάζουν.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Είναι ένα θέαμα χωρίς ήχος και φως.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου