Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 14/04/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  14/04/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Δεν ρίχνουμε και μια πτώχευση;
Τι έχουμε να χάσουμε, τι έχουμε να κερδίσουμε; Δηλαδή μια χώρα αν κηρύξει πτώχευση τι γίνεται; Κατά αρχάς μάλλον καταργούνται τα δανεικά. Εξανεμίζονται, χάνονται στο πυρ το εξώτερον. Άρα έχουμε μια απαλλαγή. Δεν χρωστάμε κανένα και είμαστε κύριοι του εαυτού μας. Αφού δεν χρωστάμε! Τι, ψέμματα θα λέμε; Ένα το κρατούμενο!
Από την άλλη όμως δεν θα μπορούμε να δανειζόμαστε. Ποιός θα μας δανείσει; Κανείς! Οπότε καιρός να επιστρέψουμε στις προγονικές συνήθειες. Ξυλοκάρβουνα, σκάφη, σπιτικός φούρνος, ζύμωμα και μπαχτσέδες. Μερικές κοτούλες και φρέσκα αυγά. Επιστροφή στη φύση και στην υγιεινή διατροφή. Διότι έχουμε από όλα αυτά που είναι συστατικά μιας υγιεινής διατροφής. Όχι όλα τα άλλα τα εισαγόμενα των πολυεθνικών. Χώρια που θα πέσουν οι πωλήσεις τους διότι είμαστε καταναλωτικός λαός.
Αν έτσι έχουμε μάθει, καιρός να ξεμάθουμε. Ατελείωτες λίστες άχρηστων φαγητών που απλά και μόνο επιβαρύνουν τη διατροφή μας. Και από την άλλη ατελείωτες λίστες φαγητών και υλικών που υπάρχουν εν αφθονία στις περιοχές μας και είναι ό,τι διαλαλούν οι απανταχού διατροφολόγοι.
Ελβετοί επιστήμονες από την Ακαδημία Δερματολογίας και Ογκολογίας Βίντερ, μαζί με ιταλούς συναδέλφους τους από τα Πανεπιστήμια της Σιένα, της Φλωρεντίας και του Μιλάνου ανακάλυψαν όλες εκείνες τις τροφές που συμβάλλουν στη μακροζωία του ανθρώπου.
Διαβάζοντας την λίστα που προτείνουν αυτοί οι επιστήμονες είναι σαν να διαβάζεις την Ελλάδα του παλιού καλού καιρού. Την εποχή που δεν υπήρχαν οι τούρτες, η σαντιγί και οι κρέμες γάλακτος αλλά μόνο περιβόλια με άφθονα φρούτα και θάλασσες με μπόλικη σαρδέλα και απουσία της αστακομακαρονάδας.
Ό,τι μπορούσε να βρει κανείς σε ένα μπαχτσέ είναι το άλφα και το ωμέγα της υγιεινής διατροφής. Σε συνδυασμό με ελαιόλαδο, ορισμένους ξηρούς καρπούς, γιαούρτι και μπόλικα μπαχαρικά επιτυγχάνεται η μακροζωία. Χώρια το μπόλικο νερό που υποτίθεται ότι το έχουμε άφθονο και καθαρό!
Μήπως είναι καιρός ακόμα να το σκεφτούμε σοβαρά και να χτυπήσουμε μια πτώχευση; Και άσε την Αγγέλα να χτυπιέται που δήθεν έχασε το παιχνίδι. Δεν ήθελε να χάσει τις εκλογές η γυναίκα και χτυπιόταν και το πήγαινε ...λάου λάου! Αλλά δεν της έκατσε!
Μήπως πρέπει να σκεφτούμε πιο λογικά;    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου