Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 13/04/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  13/04/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Και τώρα τι γίνεται; Πρέπει να χαιρόμαστε;
Και γιατί όχι; Πακτωλός χρημάτων θα αρχίσει να ρέει αν το θέλουμε. Έτοιμο το δάνειο, έτοιμα τα επιτόκια, συμφώνησαν επιτέλους να ...βοηθήσουν. Η Αγγέλα διαφωνεί, ωρύεται, δεν συμφωνεί! Έπεσαν τα σπρεντς, ανέβηκε το χρηματιστήριο, ανέβηκε και το ευρώ, τύφλα να έχει η Ελλάδα που φέρνει τα πάνω κάτω. Όλα είτε πέφτουν, είτε ανεβαίνουν κατά πώς, προς το παρόν, βολεύεται η αγωνία μας. Μας έμεινε μια έγκριση να πάρουμε από τα εθνικά κοινοβούλια της Γαλλίας και της Γερμανίας και έτοιμο το παραδάκι. Οσο να ‘ναι υπάρχει και η απαραίτητη γραφειοκρατία. Μόνο μην αργήσουμε διότι υπάρχει περίπτωση να χάσουμε το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης!
Προφανώς οι ευρωπαίοι κρατούντες είδαν τον κίνδυνο όχι της χώρας μόνο αλλά και τον δικό τους να βρίσκεται σε μια κατάσταση προσέγγισης και σου λέει δεν πάει άλλο. Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνίδι. Διότι εάν καεί κάποιος δεν θα καψαλιστούμε και εμείς; Δεν θα μας πάρει λίγο ξώφαλτσα και εμάς; Θα μας πάρει. Θα μας πάρει λίγο τα μαλλιά, λίγο τα φρύδια, λίγο τέλος πάντων από όλα οπότε δεν είμαστε για τέτοια αυτές τις κρίσιμες εποχές που ζούμε. Ποιός τρέχει τώρα να κάνει πλαστικές και εμφυτεύσεις τριχών! Και αν δεν πετύχουν;
Η Αγγέλα τι ανάγκη έχει; Η πιο δυνατή οικονομία του ευρωπαϊκού χωριού, δεν χαμπαριάζει από τέτοια. Αεροπλάνα ήθελε να πουλήσει, δεν τα πούλησε και μουλάρωσε τώρα. Από την άλλη, καλός πελάτης η Ελλάδα, τι να κάνουμε τις πολεμικές βιομηχανίες μας; Ας την έχουμε να επιβιώνει να έχουμε να πουλάμε. Αν αφήσουμε τους πελάτες μας να φυτοζωούν άσε καλύτερα να τους έχουμε στο χέρι. Να ζήσουν και αυτοί. Με δανεικά; Έστω με δανεικά. Μια παλιοζωή είναι αυτή.
Ωραίες παραλίες έχουν, μπόλικα ξενοδοχεία έχουν, άσε να έχουμε ένα εξοχικό να μπορούμε να πορευόμαστε στα γεράματα μας. Θα χρειαστεί, πού ξέρεις καμιά φορά! Οι ευκαιρίες μια φορά παρουσιάζονται σε αυτή τη ζωή. Άπαξ και πέταξε η ευκαιρία μην περιμένεις άλλη. Και αυτό, αν γλυκαθεί το χέρι μας με το φρέσκο, ολόφρεσκο και σπαρταριστό παραδάκι και αρχίζουμε να μοιράζουμε δεξιά και αριστερά. Πράγμα μάλλον αδύνατο και ανέφικτο διότι επιτέλους πρέπει να έχουμε βάλει μυαλό και να δούμε τα πράγματα επαγγελματικά! Τέρμα οι ερασιτεχνισμοί!
Διότι μετά ποιός είδε την Αγγέλα και δεν την φοβήθηκε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου