Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Τι θα κάνεις τα Χριστούγεννα;
- Τι να κάνω; Θα σουβλίσω αρνάκι  και θα βάψω κόκκινα αυγά!
- Αυτά είναι για το Πάσχα, ρε!
- Το ξέρω!
- Τότε;
- Είπα κάτι για αλλαγή! Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια; Έχουν γίνει βαρετά πια! Κουραμπιέδες, κουραμπιέδες… Φτάνει πια!
- Ρε, γίνονται Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες; Να μυρίσει το σπίτι από ...το πνεύμα των Χριστουγέννων!
- Πολύ προχώ σε βρίσκω! Ζάχαρη άχνη και πνεύμα των Χριστουγέννων;
- Η ζάχαρη άχνη σε πείραξε! Εδώ γίνονται θάματα και πράγματα και εσύ μιλάς για πνεύμα των Χριστουγέννων. Πάρτο χαμπάρι! Πνεύμα των Χριστουγέννων δεν υπάρχει, έχει γίνει αέρας κοπανιστός!
- Για προχώρα το!
- Οι ευαισθησίες και τα πνεύματα  κυκλοφορούν πάντα κατά το δοκούν. Ό,τι προαιρείται ο καθείς! Κατά πώς μας ταιριάζει κάπως; Προς τα εκεί πασπαλίζεται και το πνεύμα με την κατάλληλη ζάχαρη άχνη!
- Και γίνεται κουραμπιές;
- Καλό! Αλλά έχεις δίκιο! Έτσι ακριβώς είναι!
- Ναι, αλλά οι κουραμπιέδες έχουν περισσότερες θερμίδες. Και περισσότερα λιπαρά από τα μελομακάρονα!
- Τι μου λες! Δεν το ήξερα! Να και κάτι που μαθαίνεις! Άρα άκυρο και το αρνάκι! Αυτό έχει και χοληστερίνη και τριγλυκερίδια. Δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς! Τι λες για την γαλοπούλα;
- Εισαγωγής ή ντόπια;
- Υπάρχει διαφορά;
- Υπάρχει κίνδυνος η εισαγωγής να έχει μεγαλύτερο ΦΠΑ! Πρόσεξέ το αυτό! Δεν ξέρω τι έκαναν οι Γάλλοι. Μπορεί λόγω του πνεύματος των Χριστουγέννων να κατέβασαν τις τιμές!
- Άντε πάλι!
- Ακριβώς! Ο καθένας έχει το πνεύμα των Χριστουγέννων στην τσέπη του. Εναλλακτικά μπορεί να το έχει στο ταμείο του, ακόμη και στο χρηματοκιβώτιο του. Κατά βούληση! Όπως βολεύεται ο καθένας! Πνεύμα είναι και κατά πως φυσάει ακολουθεί και αυτό το ρεύμα! Να πάει κόντρα; Θα πουντιάσει! Και μετά, άντε να βρεις γιατρό! Δεν κυκλοφορεί εύκολα αυτό το πνεύμα! Είναι τελειωτικό το χτύπημα!
- Άρα, καλού κακού να το ρίξουμε στους …κουραμπιέδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου