Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Δόξα τω Θεώ, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τη ζωή μας!
- Ναι, ρε! Με πρόλαβες. Αυτό ήθελα να πω κι εγώ! Από το στόμα μου το πήρες!
- Μπα; Έχουμε τις ίδιες απόψεις;
- Ναι, ρε! Είδες;
- Πόσοι ευτυχισμένοι πρέπει να είμαστε που μπήκαμε στον Δεκέμβριο. Πάει ο Νοέμβριος! Ευτυχήσαμε να τον διαβούμε σώοι και αβλαβείς. Τελικά δεν είναι και τόσο άσχημα να ζήσεις στην Ελλάδα. Μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, μήνα με το μήνα, τσούκου τσούκου περνάει ο καιρός! Δόξα τω Θεώ! Την υγεία μας να έχουμε να περνάει ο καιρός!
- Ρε, είμαστε τυχεροί! Για σκέψου! Λίγο το ‘χεις να φτάσουμε αισίως στον Δεκέμβρη 2015. Θυμάσαι πέρσι, πρόπερσι, παραπρόπερσι; Θυμάσαι; Πως θα τα βγάλουμε πέρα, πως θα αντέξουμε, που θα βρούμε τα λεφτά… Αντέχουμε ρε, κρατάμε ακόμη, ρε!
- Κάτι τέτοια βλέπουν οι έξω από δω και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Σου λέει αυτοί οι Έλληνες είναι εφτάψυχοι. Ό,τι και να τους κάνεις, δεν παθαίνουν τίποτα. Τελικά δίκιο έχουν που λένε η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Και οι έλληνες μέσα!
- Για φαντάσου, …αφού μπορούμε πλέον να φιλοξενούμε και τους πρόσφυγες, διότι εμείς σύνορα δεν κλείσαμε! Κλείσαμε;
- Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες!
- Να σου πω κάτι εμπιστευτικά;
- Τι; Είναι μυστικό;
- Όχι ρε, αλλά να… έμαθα κάτι!
- Δηλαδή;
- Έχεις τιμαλφή στο σπίτι;
- Δεν ξέρω τι εννοείς; Τι σημαίνει αυτή η λέξη;
- Κοσμήματα ρε! Χρυσαφικά, πολύτιμους λίθους…
- Τι να σου πω! Είπαμε ότι την βγάζουμε καθαρή και αντέχουμε από μήνα σε μήνα, δεν είπαμε ότι έχουμε και τους θησαυρούς του Αλί Μπαμπά!
- Ναι, αν έχεις από τα ανωτέρω είδη αξίας μέχρι τριάντα χιλιάδων ευρώ θα πρέπει να τα δηλώσεις…
-  Όλο και κάτι θα βρίσκεται, αλλά τέτοιες αξίες δεν νομίζω να υπάρχουν! Αλλά και που ξέρω εγώ πώς να τα εκτιμήσω; Δεν πρέπει να πάω σε ένα κοσμηματοπώλη να μου τα εκτιμήσει; Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή, ε;
- Το φαντάζεσαι; Να βλέπεις στο δρόμο κόσμο με σακούλια στα χέρια και να κάνουν ουρά έξω από τα κοσμηματοπωλεία για εκτίμηση;
- Μεγάλη φαντασία έχεις!
- Ναι, εγώ και …οι σαράντα κλέφτες!