Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Φτου, και πάλι από την αρχή!
- Τι έπαθες; Έχασες το μέτρημα;
- Ποιο μέτρημα; Εδώ χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια!
- Τι έγινε;
- Πάλι ξεθάβουν τα ίδια και τα ίδια, με καινούριες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες!
- Βγήκε κανένα ανακοινωθέν για την Αμφίπολη; Βρήκαν τίποτα καινούριο;
- Όχι, ρε! Εκεί , μάλλον πρέπει να σταμάτησαν! Να ο καιρός, να οι γιορτές, ό,τι είδαμε, είδαμε. Το χρόνου πάλι!
- Οπότε;
- Δεν διαβάζεις εσύ; Μόνο εγώ πρέπει να διαβάζω;
-Ε! Τι να κάνουμε εσύ είσαι της αναγνωστικής σχολής!
- Το προσπερνώ… κι αυτό!
- Λέγε , λοιπόν!
- Τελικά, όλα στη φόρα τα βγάζουν οι πρώην, όχι οι νυν! Οι νυν σφυρίζουν κλέφτικα, σα να μην τρέχει τίποτα!
- Μιλάν εκ του ασφαλούς οι πρώην! Τι έχουν να φοβηθούν λέγοντας την αλήθεια; Σου λέει, δεν θα πάρει φωτιά ο κώλος μας! Είναι μακριά η φωτιά! Άλλοι καίγονται!
- Σωστό σε βρίσκω. Διότι τώρα πρώην αναπληρώτρια Διευθυντής του ΔΝΤ ανοίγει το στόμα της. Θα μου πεις, και πριν να το άνοιγε , θα άλλαζε τίποτα; Σε κουβέντα να βρισκόμαστε…
- Και τι είπε, δηλαδή;
- Με λίγα λόγια, ότι έπρεπε να είχε γίνει διαγραφή παλιού χρέους από το 2010… Ακούς; Από το 2010! Αλλά υπέκυψε, λέει ,σε πολιτικές πιέσεις, - άκουσον  άκουσον! -  και ακολούθησε ένα διαφορετικό πρόγραμμα βοήθειας, την στιγμή που γνώριζαν όλοι ότι οι προβλέψεις για την Ελλάδα ήταν αρκετά αισιόδοξες!
- Τι λες, ρε μεγάλε τώρα;
- Τι να πω; Αυτό ήταν φως φανάρι από τότε, αλλά τι να σου κάνω εγώ, τι να κάνεις κι εσύ… Μας έφαγαν …τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…
- Και;
- Τι και; Με γεια που την φάγαμε… Και ξέρεις τι άλλο λέει; Άκου να μορφώνεσαι… Αλλά καλού κακού πάρε και κανένα υπογλώσσιο: «Τι νόημα έχει να εξοφλούνται οι μεγάλες τράπεζες και αντί αυτού να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι», διερωτάται σε άλλο σημείο της συνέντευξής της σε αυστριακή εφημερίδα η Σούζαν Σάντλερ, συμπληρώνοντας πως μια γρήγορη διαγραφή χρέους θα αποσαφήνιζε νωρίτερα την κατάσταση, ενώ η μακρά καθυστέρηση που υπήρξε μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την άθλια οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ δεν μπόρεσε να εμποδιστεί η μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
- Δηλαδή;
- Ακόμη στο δηλαδή είσαι; Πιασ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το!