Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Βρε, βρε, καλώς τονε κι ας άργησε!
- Θα τον έχουμε κάνα δυο μέρες εδώ! Θα πρέπει να βγάλουμε τα καλά σερβίτσια!
-Α! Πα πα! Μην το τολμήσεις! Θες να μας πουν κι άλλα; Θες να μας τα αρπάξουν κι αυτά; Τα παλιά! Τα παλιά! Και όχι τίποτα καινούρια χαλιά. Όχι αυτά της Μοιραράκη! Τίποτα κουρελούδες, θα τις πλύνουμε στο ποτάμι, ταμάμ, μια χαρά! Τι θες; Να γυρίσει πίσω και να πει στην Αγγέλα, βρε πουλάκι μου, οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα, βάρα τους στα αυτιά!
- Σαν να έχεις δίκιο μου φαίνεται. Απόλυτο δίκιο! Καλύτερα να φυλαγόμαστε!
- Και το άλλο που τον συνοδεύει;
- Τι πράγμα;
- Ότι δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων! Σου λέει, μην τυχόν ανοίξουν καμιά κουβέντα και βρεθεί ο δικός μας σε δύσκολη θέση! Κοτζάμ πρόεδρο στέλνουμε!
- Δεν μου λες, τι ήρθε να κάνει;
- Ξέρω ‘γω; Να δει τα πάτρια εδάφη; Σου λέει, μπορεί να βρω κανένα παραλιακό οικόπεδο ευκαιρία, ας το ‘χω όταν θα βγω στη σύνταξη, να την αράξω κατά δω στα νότια προάστια. Πολύ υγρασία, βρε αδελφάκι μου, εδώ πάνω!
- Θα πάει, λέει, να επισκεφτεί και ένα χωριό στην Ήπειρο, τις Λιγκιάδες, εκεί που έγινε η σφαγή από τη Βέρμαχτ!
- Ει! Άει…
- Και μετά στα Γιάννενα για να επισκεφτούν την Εβραϊκή Κοινότητα!
- Μωρέ μπράβο!
- Πάντως κάτι μου μυρίζεται! Κάτι σαν χειρονομία καλής θελήσεως, κάτι σαν μετανοείτε χριστιανοί, κάτι σαν αυτά έχουμε να σας δώσουμε μη ζητάτε τίποτα άλλο, γιατί θα φάτε τα μούτρα σας…
- Δεν θα πάει και καμιά βόλτα κατά Θεσσαλονίκη μεριά, έχει και εκεί Εβραϊκή κοινότητα! Έτσι για μια επίσκεψη καλής θελήσεως! Αλλά μπα, λιμάνι είναι εκεί, υγρασία στο φουλ, μην πάθει και τίποτα και τον στέλνουμε πίσω άρρωστο, τόση γρίπη σέρνεται, ας έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο…
- Λες να ζητήσει και καμιά συγγνώμη εκ μέρους του γερμανικού κράτους; Δεν θα πει κάτι εκεί που θα πάει; Σίγουρα θα ψελλίσει καμιά συγγνώμη.
- Και να πει; Χεστήκαμε κι η βάρκα έγειρε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου