Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Είναι δυνατόν;
- Έτσι λένε! Αυτό άκουσα κι εγώ!
- Τι να πω; Τι να πω!
- Έλα ντε!
- Βυθίζεται λέει το Ταμείο και πρέπει να ρίξουν κάποια φορολόγηση επί του τζίρου. Η ιδέα ήρθε απέξω, την άρπαξε εδώ κάποιος …ευφυής και την πιπιλάει σαν καραμέλα! Μέχρι να …λιώσει! Και νομίζουν ότι έτσι θα εισπράξουν; Από τι; Με τα δόντια κρατούνται όλες οι επιχειρήσεις. Εκτός και αν θέλουν να τις ισοπεδώσουν. Τι θα λάβεις παρά του μη έχοντος; Τίποτα! Μας βλέπω σε καμιά γωνιά με απλωμένο το χέρι. Να χωριστούμε όμως σε ομάδες και να τα μοιραζόμαστε μετά ό,τι θα μαζεύουμε. Εντάξει; Γιατί ένας ένας να βγει, πόσες γωνίες θα βρούμε; Άσε που ο υπερπληθωρισμός του νέου επαγγέλματος θα ρίξει τον …τζίρο κάτω!
- Αστειεύεσαι, μου φαίνεται!
- Καθόλου! Αντί να βρούνε καμιά σωστή ρύθμιση για να τους δίνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, λες και το κάνουν επίτηδες για να μην εισπράξουν! Μπορεί να δίνεις τόσα που ζητάνε; Εδώ δεν μπορούμε να δίνουμε τα λίγα, τα πολλά θα μπορέσουμε; Έλεος!
- Ξέρεις τι άκουσα; Ότι μπορεί να μειώσουν και τις συντάξεις γιατί δεν βγαίνουν!
- Εμ! Έτσι πάει το πράμα! Ξέχασαν ότι φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, το οποίο, παρεμπιπτόντως, και για να μην ξεχνιόμαστε, έχει αδειάσει ολωσδιόλου!
- Πάντως επικρατεί ένα κλίμα διαφαινόμενης αισιοδοξίας, αυτή που χαρακτηρίζει πάντα τις προεκλογικές περιόδους!
- Κοίτα να σου πω! Αυτό μπορεί να είναι και καλό και κακό! Διότι όλο και κάτι μπορεί να ελαφρύνει, που μπορεί να είναι πραγματικό διότι ο φόβος φυλάει τα έρημα, και από την άλλη μπορεί να είναι αντικατοπτρισμός, διότι …Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας!
- Δηλαδή; Θα μπορέσουμε να βάλουμε τα πράματά μας σε μια σειρά;
- Εξαρτάται πώς εννοεί ο καθένας την σειρά που έχει στο κεφάλι του! Διότι μέχρι στιγμής οι κρατούντες έξωθεν άλλη οπτική γωνία έχουν και εμείς οι κακομοίρηδες και αλητήριοι άλλη!

- Άμα είναι να αλλάξουμε θέση! Να πάμε εμείς σ’ αυτούς ή να έρθουν αυτοί σε μας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου