Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Ο κόσμος το ‘χε τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι!
- Τι εννοείς;
- Βγάζουν στη φόρα αυτά που ξέραμε από καιρό! Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Μας λένε τα αυτονόητα. Ενώ τόσο καιρό προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αυτό που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια είναι ένας σκύλος που ξέρει ξένες γλώσσες!             Άκουσον! Άκουσον! Βγήκαν να μας πουν ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν αυστηρό και όχι το σωστό!
- Έλα! Βγήκαν και το είπαν;
- Σιγά που δεν το ξέραμε. Ηλίου φαεινότερον! Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου. Απλώς τώρα σου λέει, κατά κάποιο τρόπο, καταστρέψαμε  την οικονομία της Ελλάδας! Και αυτά το ΔΝΤ!
- Δεν άκουσες, όμως, που βγήκαν οι από εδώ, οι Ευρωπαίοι ντε, και είπαν ότι δεν συμφωνούν με τις ανακοινώσεις του ΔΝΤ!
- Τι θα πουν αυτοί; Αυτοί ήθελαν να καλύψουν τα νώτα τους. Βαράτε τους Έλληνες για να μην πάθουμε εμείς τα χειρότερα. Καλύτερα ένας παρά όλοι. Και βγήκαν παγανιά!
- Και ήμασταν εμείς οι εύκαιροι;
- Και μεταφορικά και κυριολεκτικά!
- !!!
- Ρε, αφού και αυτοί τα είχαν χαμένα τότε. Δεν ήξεραν κατά που να τραβήξουν! Να κάνουμε αυτό στην Ελλάδα, να κάνουμε το άλλο; Χαμός! Διότι σε όλον αυτόν τον αχταρμά τους πονούσε πιο πολύ μην γίνει διάχυση της κρίσης, και σε αυτούς! Θυμάσαι τι γινόταν τότε! Τα στοιχήματα έπεφταν σωρηδόν! Η καταστροφολογία στο μεγαλείο της. Και εμείς, καημένοι, φουκαριάρηδες και μίζεροι χωθήκαμε στη φωλιά μας με το απορημένο βλέμμα μιας άγουρης ηλιθιότητας!
- Και τώρα;
- Τώρα τι; Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Εντάξει! Κάναμε λάθος, αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα! Τι νομίζεις! Θα μας δώσουν πίσω αυτά που μας πήραν; Είσαι βαθιά νυχτωμένος άμα σκέπτεσαι  έτσι. Ό,τι γράφτηκε, γράφτηκε. Πέρασε στο DNA μας ότι είμαστε τεμπέληδες, χαραμοφάηδες και όλα τα συναφή!
- Δε μου λες! Εσένα δεν θα σε καλέσει κανένα πανεπιστήμιο για να αναπτύξεις την άποψή σου;
- Όχι! Είχα πρόταση από εκδοτικό οίκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου