Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



- Πρέπει κατεπειγόντως να μάθω γαλλικά!
- Γιατί;
- Γιατί όχι; Εδώ κοτζάμ πρόεδρος μας έκανε τη τιμή και ήρθε, δεν πρέπει και εμείς να τον τιμήσουμε; Να μάθουμε καμιά γαλλική λέξη, να μπορούμε να συνεννοούμαστε, μπορεί να βρεθεί μπροστά μας, ένα γεια σου να μην του πετάξουμε; Ένα, τι κάνετε κύριε πρόεδρε;
- Την άλλη φορά που ήρθε η Αγγέλα έμαθες γερμανικά;
- Όχι!
- Τότε, δεν είσαι δίκαιος! Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά; Γιατί να μην μάθεις και γερμανικά;
- Λες, ε;
- Εμ, λέω βέβαια! Είναι δυνατόν να ξεχωρίζεις τα πράγματα;  Ήρθαν κι οι δυο εδώ, και τους δυο πρέπει να τιμήσεις! Μη κάνεις διαχωρισμό!
- Καλά λες! Θα βάλω μπρος! Αλλά, μαζί αν τα ξεκινήσω δεν θα τα μπερδέψω; Να θέλω να μιλήσω γαλλικά και να πετάξω καμιά γερμανική λέξη ή και το ανάποδο; Με έβαλες σε σκέψεις. Καλύτερα να μην μάθω τίποτα, μωρέ! Καλά είμαι και με τα ελληνικούλια μου! Ας μάθουν αυτοί.
- Και στο κάτω κάτω, να προσέχεις να μην περνάς από δρόμους που μπορεί να πέσεις επάνω τους! Πιάσε παρόδους και σοκάκια!
- Καλά λες μωρέ, τι τις θέλω τις ξένες γλώσσες, εδώ και με τα ελληνικά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, οι ξένες γλώσσες μας μάραναν! Άστο καλύτερα!
- Δεν μου λες, όμως, γιατί έρχονται;
- Δύο τινά υπάρχουν!  Ή θέλουν να ανεβάσουν την εσωτερική ψυχολογία , ή την εξωτερική! Διότι άλλο είναι να σε επισκέπτονται και άλλο είναι να έχεις το σπίτι σου κλειστό και να μην περνάει από το κατώφλι σου, ούτε πουλί πετάμενο.
- Ναι, αλλά δεν ήρθε μόνος του. Έφερε κόσμο και ντουνιά μαζί του!
- Έρχονται που έρχονται να μη δημιουργήσουν και εμπορικό αλισβερίσι με τους κακόμοιρους ελληναράδες;  Όλο και κάτι θα πουλήσουμε, μην πάει χαμένο το ταξιδάκι αναψυχής.
- Πώς το πας, πώς το φέρνεις πετάς και την μπηχτή σου!
- Εμ! Υπήρχε περίοδος στην ελληνική ιστορία που να μην ήμασταν δεμένοι με όλους δαύτους;
- Εμ, σα να ‘χεις δίκιο! Άντε, άσπρο πάτο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου