Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη!
Διότι σκεπτόμενοι το ένδοξο παρελθόν μας και ατενίζοντας το μοιραίο μέλλον μας, τι μέλει γενέσθαι; Ένα μεγάλο ερωτηματικό που θρονιάστηκε και αρνείται να σηκωθεί και να φύγει. Διότι δεν υπάρχει μια αναλαμπή ότι από κάπου θα έρθει το ένδοξο παρελθόν για να γίνει βεζίρης στη θέση του βεζίρη!
Πόσες εκλογικές αναμετρήσεις να θυμηθούμε; Πόσα μπαλκόνια που χειροκροτήσαμε; Πόσα παπούτσια που χαλάσαμε στο αδιάκοπο πήγαινε έλα της υποστήριξης των ένδοξων και μοιραίων λαθών μας; Από κάπου κάθε φορά θέλουμε να πιαστούμε. Γιατί κάθε φορά θέλαμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω. Και προχωρούσαμε. Μας προχωρούσαν. Και ήμασταν ευτυχείς θνητοί. Αλλά ήταν έτσι;
Τώρα, σε μια κραιπάλη ενός ομιχλώδους τοπίου που δεν λέει και δεν θέλει να ξεκαθαρίσει, βιάζουμε τη σκέψη μπας και τολμήσουμε να δούμε καθαρά. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Οι σειρήνες των βορείων προαστίων εξακοντίζουν τα βέλη τους στα πανάθλια νότια περίχωρα. Και συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ανηλεώς συνειδήσεις, όνειρα, σκέψεις, ανάσες.
Η προσπάθεια έγκειται στην εξαθλίωση ενός περήφανου έθνους που κατηγορείται για όλα τα πάνδεινα και τα χίλια κακά της μοίρας. Μια ισοπέδωση που θέλει να εξαλείψει πιθανά εμπόδια. Μια προσπάθεια που στοχεύει καλά συνεχίζοντας να σπέρνει φόβους.
Από τη μια η ιστορία ενός άπληστου και άχρηστου λαού που δεν μπορεί να επιβιώσει. Από την άλλη ένας οίκτος για τα δεινά που προκαλούνται και ταριχεύουν όνειρα. Μια παγίδα που είναι καλά στημένη.
Είναι σίγουρο ότι τα εκλεπτυσμένα πειράματα γίνονται πάνω σε χοιρίδια εκλεκτής ράτσας. Τότε μόνο είναι σίγουρα και ασφαλή τα συμπεράσματα. Τότε μόνο οι επιστήμονες θα μπορέσουν να έχουν σαφείς ενδείξεις ότι θα μπορέσουν να γίνει ευρείας κυκλοφορίας η κάθε είδους εφαρμογή. Και θέλουν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τα αποτελέσματα και εκτός εργαστηρίου.
Προφανώς δεν έχουν ασχοληθεί με την Ιστορία. Ούτε καν σαν απλοί αναγνώστες. Έστω και σαν ένα λαϊκό ανάγνωσμα.
Για να δουν ότι η Ιστορία είναι μνησίκακη.
Και επανέρχεται!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου