Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Τελικά ποιος έχει δίκιο;
Οι μικροκομματικές αντιρρήσεις και τα φιλεύσπλαχνα παιχνίδια πάνω στις γερμένες πλάτες μας που συνεχίζουν να μας ταλανίζουν; Σε ποιόν σωτήρα να αποθέσουμε τις ελπίδες μας; Ποια εκδίκηση θέλει να πάρει η Ιστορία; Πότε θα αποδειχτεί ποιος είναι ο αλάνθαστος δρόμος και η σωστή επιλογή;
Γιατί δεν μπόρεσαν οι άρχοντες μας να βρουν μια κοινή γραμμή, να την ακολουθήσουν μέχρι να περάσουμε σώοι και ασφαλείς από τις συμπληγάδες πέτρες που περιγελούν την σκέψη και την αντοχή μας;
Αποδείχτηκε τελικά ότι αυτή η περιβόητη εντολή έκανε τις βόλτες της, έπαιξε καθημερινά μαζί μας και τώρα κουρασμένη και εξαντλημένη μέχρι θανάτου ησυχάζει στη φωλιά της. Και φτου και από την αρχή!
Πόσο δίκιο έχει αυτή η έρμη η Ιστορία! Πόσο αναπάντεχα (!) απαράλλακτη επαναλαμβάνεται και ξεζουμίζει την εθνική μας περηφάνια! Ένα έρμαιο σειρήνων, χωρίς να μπορείς να ξεχωρίσεις ποιες είναι θελκτικές και ποιες αγωνίζονται να επιζήσουν.
Να ακολουθήσουμε την Ευρώπη! Θα ανασάνουμε ή θα χαθούμε; Να βγούμε από την Ευρώπη! Θα ανασάνουμε ή θα χαθούμε; Ποιος θα μας πει ποια επιλογή έχει το μικρότερο ρίσκο; Διότι αυτό θέλουμε! Από κάπου μια σιγουριά ότι ο πνιγμός δεν θα επέλθει!
Τελικά, πήραμε ακόμα μια παράταση στην αίθουσα αναμονής μας για μερικές βδομάδες για να ξαναδούμε πάλι το ίδιο σενάριο; Και τι θα απογίνει τότε αν έχουμε τους ίδιους αριθμούς; Φτου και από την αρχή να ξαναβγάλουμε βόλτα την εντολή;
Μακάρι ο λαός να αποφασίσει γενναία και να βάλει σε σωστό δρόμο αυτούς που υποτίθεται ότι έπρεπε να το κάνουν! Ποιος θα είναι αυτός ο δρόμος; Μακάρι να τον ξέραμε και να τον ακολουθούσαμε. Διότι μέχρι στιγμής δύο δρόμοι μας υποδεικνύονται. Ποιος είναι ο δρόμος της αρετής και ποιος της κακίας; Κάποιος να μας πείσει.
Αυτή τη στιγμή έχουμε τη αίσθηση ότι οι άρχοντες δεν μπορούν να συνεννοηθούν! Όπως πάντα! Ίσως στην πορεία μέχρι τις επόμενες εκλογές ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου