Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. ¨ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 06/06/2011


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πιάσαμε πάτο; Όχι ακόμη; Κανείς;
Ο πρώτος που θα πιάσει ας ενημερώσει και τους άλλους. Να υπάρχει μια ομοψυχία τέλος πάντων, μια αυτοσυγκράτηση και ένας σεβασμός στα φιλάνθρωπα αισθήματα. Μην χαντακωθούμε όλοι μαζί! Τουλάχιστον ας υπάρχει μια συνεργασία γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Όλα είναι πιθανόν να γίνουν σ’ αυτή τη ζωή. Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο!
Χωρίς συνεργασία δεν βγάζεις άκρη. Δεν μπορείς να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια. Μπορεί κάλλιστα να ζητήσεις εκλογές. Διότι έτσι πιστεύεις ότι θα λυθεί το μέγα πρόβλημα της χώρας! Είναι και αυτό μια βοήθεια. Όσο να πεις κάτι είναι και αυτό. Με τις εκλογές θα λυθούν τα προβλήματα. Ως δια μαγείας! Αντί να μαζευτούν όλοι μαζί… Αλλά έγινε ποτέ για να γίνει και τώρα…; Λες και αυτό είναι που μας καίει τώρα! Οι εκλογές, τα μπαλκόνια, τα παράθυρα και οι υποσχέσεις οι κρεμασμένες στο μπουγαδόσχοινο!
Ας λύσουμε πρώτα το πρόβλημα που μας καίει μέχρις εγκαυμάτων και μετά ας κάνουμε εκλογές. Και κάθε χρόνο μη σου πω! Θα έχουμε λεφτά τότε. Να ξοδεύουμε δεξιά και αριστερά…
Αλλά τώρα; Είναι απαραίτητες οι εκλογές; Για να λύσουν τι; Να αλλάξουν τι; Για να βγουν και να πουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε αν δεν δανειστούμε και πάλι; Να τρέχουμε να χτυπάμε πόρτες τραπεζών για να πάρουμε ψίχουλα; Διότι ψίχουλα θα πάρουμε σε σύγκριση με αυτά που θα δώσουμε!
Μπορούμε να αλλάξουμε; Αυτό μάθαμε να κάνουμε, αυτό ξέρουμε, σε αυτό προπονούμαστε εδώ και δεκαετίες. Και ήρεμα αρμενίζουν οι βαρκούλες στο νερό! Και ένας βαθύς ύπνος να διατρέχει τα όνειρά μας. Διότι άλλο να κοιμάσαι και να ονειρεύεσαι και άλλο να κοιμάσαι στα όνειρά σου. Διαφορά μεγίστη!
Και πού ξέρουμε πόση διαδρομή έχουμε ακόμη για τον πάτο; Είμαστε σε κατακόρυφη πτώση; Έχουμε πάρει μπόλικες δραμαμίνες και δεν ζαλιζόμαστε; Και μόλις ακούσουμε το γδούπο της ανώμαλης προσγείωσης θα νιώσουμε τη διαφορά;
Αργεί πολύ αυτό το ταξίδι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου