Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 05/11/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός ή αν θέλετε η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
Και έτσι πρέπει να είναι. Διότι η αρχή δείχνει πόσο δούλεψε κανείς για να καταφέρει ένα σωστό αποτέλεσμα.
Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου μας για τα Αικατερίνεια 2008. Και είναι μια πραγματική έκπληξη για την οργάνωση που αποπνέει. Σίγουρα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από παρόμοιες εκδηλώσεις εκτός περιοχής.
Μέσα από τις σελίδες του σίγουρα δραπετεύει το άρωμα μιας οργανωμένης δουλειάς και ενός αξιοπρεπούς άγχους για το τελικό αποτέλεσμα.
Αυτό που απομένει τελικά είναι να ακολουθήσει μια μαζική συμμετοχή του κόσμου. Να πλησιάσει τις εκδηλώσεις και να γευτεί έστω και λίγο ότι υπάρχει και κάτι διαφορετικό από την ανατολή μέχρι τη δύση μιας μακριάς ημέρας.
Απομένει η αλλαγή στροφής της πλειοψηφίας χωρίς να υποστεί ...πολιτιστικό σοκ! Και είναι δύσκολο στις μεγάλες ηλικίες. Η έναρξη της διαδικασίας της ...μεταφύτευσης πρέπει να ξεκινήσει από τις μικρές ηλικίες.
Δεν απομένει παρά να δούμε πόσα σχολεία θα ασχοληθούν με τις εκδηλώσεις και πόσοι δάσκαλοι και καθηγητές θα οδηγήσουν τους μαθητές τους να τις παρακολουθήσουν. Και ας είναι σε βάρος των μαθημάτων.
Το να μάθουν οι μαθητές να συμμετέχουν σε παρόμοιες εκδηλώσεις είναι πιο ...ακριβό από την απώλεια κάποιων ωρών μαθήματος. Θα εκπαιδευθούν να είναι ενεργοί πολίτες στον πολιτισμό σαν ενήλικα άτομα. Και φυτεύοντας από τώρα θα φανεί αργότερα το αποτέλεσμα των ενεργειών. Και αυτό είναι που ενδιαφέρει.
Διότι σήμερα πολιτισμός είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων με τα κινητά, η εντρύφηση σε μεσημεριανές εκπομπές απολαυστικών στιγμών πολιτισμικών ικανοποιήσεων και ένα ασίγαστο πάθος για την τέλεια ικανοποίηση μιας εξωτερικής εικόνας.
Ίσως θα χρειαστεί να υπάρχουν πλέον πολιτιστικές εκδηλώσεις δώδεκα μήνες το χρόνο. Και δεν πρέπει κανείς να φοβηθεί τις παρενέργειές τους.
Είναι ανώδυνες και υποχρεωτικές πλέον!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου