Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 03/12/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ευτυχώς ήταν μόνο ένα κακό όνειρο! Ένας αχρείος εφιάλτης!
Ούτε χρεοκοπίες, ούτε πτωχεύσεις! Παρά τρίχα γλυτώσαμε το διασυρμό. Ξέρεις τι είναι να έρχεται δικαστικός κλητήρας και να κάνει καταγραφή περιουσιακών στοιχείων κινητών και ακινήτων και να βγάζει έξω στο δρόμο την περιουσία σου; Να σου δημεύει καταθέσεις σε τράπεζες, να κατάσχει χωράφια, οικόπεδα, λιμουζίνες, κότερα και σκάφη; Μέσα σε μια ωραία πρωία καταρρέει όλο το ...ίματζ που έχεις δουλέψει εδώ και χρόνια. Πάει όλη σου η εικόνα χαμένη. Ρακένδυτος, ούτε έξω από το πεζοδρόμιο του κτιρίου της Λέσχης των εκατομμυριούχων δεν θα μπορείς να περνάς. Απαγορεύεται η διέλευση των επαιτών από την περιοχή. Τέτοιο ρεζιλίκι πια! Μια αθάνατη χώρα με ένα τέτοιο ένδοξο παρελθόν!
Και πώς έγινε αυτό; Πώς κυκλοφόρησαν τέτοια νέα που αμαύρωσαν την εικόνα μας; Τι χορός εκατομμυρίων ήταν αυτός που έλειπαν από την θέση τους!
Τι πανικός κι αυτός μέσα στο αλαλούμ των πανικών; Παίζουν με τα νεύρα μας; Και ποιός κυκλοφόρησε αυτά τα νέα; Οι δημοσιογράφοι; Και αυτοί από πού τα έμαθαν; Ποιός τους τα είπε; Ανεύθυνες πηγές χωρίς αποδείξεις;
Και νάσου που βγαίνουν τώρα από την Ευρώπη μεριά και σου λένε εικασίες τα δημοσιεύματα. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ευτυχώς δεν επτωχεύσατε! Δηλαδή να μην πιστεύουμε ό,τι δημοσιεύματα κυκλοφορούν. Διότι υπάρχουν και αναιδείς και ψευδείς ...δημοσιογράφοι! Το ίδιο ισχύει και με τη γρίπη; Διότι και εκεί υπάρχει μια αμφιβολία που ακόμα δεν διαψεύστηκε!
Επομένως ό,τι διαβάζουμε, ό,τι ακούμε , υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πηγάζει από τη μεγαλόπνοη φαντασία ενός συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας. Και από πού θα μπορέσουμε να τους ξεχωρίσουμε; Και άλλο άγχος πια; Να αγωνιούμε αν αυτά που διαβάζουμε είναι πραγματικά και σωστά ή γράφονται για να γράφονται;
Και αφού ο κύριος Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, πρόεδρος του Eurogroup, μας έφτιαξε την διάθεση και ξεκινάμε την ημέρα μας με άλλο πρόσωπο έστειλε και ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό. Τι το ήθελε και το έστειλε το μήνυμα και μας τα χάλασε όλα; Το μήνυμα που μας έστειλε και δεν ξέρω αν το παραλάβαμε ακόμα είναι ότι οι Έλληνες - εμείς δηλαδή - θα πρέπει να δείξουν υπομονή και κουράγιο, γιατί τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι σκληρά.
Περιττό να αναφέρουμε ότι προηγήθηκε ο Φοίβος δια στόματος Πετρέλη!
Χτύπα κι άλλο
Θα τ’ αντέξω
Δεν πεθαίνω έτσι απλά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου