Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 02/12/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πάει, αυτό ήταν!
Τελικά όλα μια ιδέα είναι. Τελείωσε η προεκλογική περίοδος, έκλεισαν και οι κάλπες και κάθε ...κατεργάρης στον πάγκο του! Και η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Κάτι σαν μετεκλογική περίοδο Ομπάμα. Ελπιδοφόρες αναμονές!
Μαζί με τις κάλπες έκλεισαν και τα σχολεία, όχι όλα, αλλά υπάρχει μια τάση κλεισίματος λόγω πανδημίας της γρίπης που ταλαιπωρεί ...παντοιοτρόπως χιλιάδες κόσμο.
Διότι σου λέει, ακόμα δεν πείστηκα για την αναγκαιότητα του εμβολίου. Αν είναι όμως μια κεφαλή είτε διεθνής, είτε τοπική να προσπαθήσει να πείσει όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά ...ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι! Γι’ αυτό υπάρχει αυτό το δίκτυο οργανώσεων, υπουργείων, επιστημόνων και πάει λέγοντας! Ακολουθούμε αυτά που μας λένε και θεωρούμε ότι κάνουν το καλύτερο για το μέγα πληθυσμό. Διαφορετικά θα έκανε ό,τι ήθελε ο καθένας και άντε να βγάλεις άκρη. Είναι δυνατόν να είναι όλοι γνώστες όλων των αντικειμένων; Από την άλλη, υπάρχει ο αντίποδας που αναφέρει δισταγμούς και υπόνοιες για κρυφά συμφέροντα που αντιστέκονται σθεναρά. Και θυμίζει τα γεγονότα των εκλεκτών ελαίων και ηλιέλαιων που διακινούνταν διεθνώς και ...άνευ διαβατηρίου!
Και από την άλλη ένας ατελείωτος σιδηρόδρομος ειδήσεων για τις επιπτώσεις της νέας γρίπης που προσπαθεί μέχρις στιγμής τουλάχιστον να είναι όσο το δυνατόν πειστικότερος για να προσελκύσει υποψήφιους προς εμβολιασμό. Ο κόσμος δεν πείθεται ακόμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρελού χορού της αμφιβολίας ένα ζευγάρι από το νησί Τζέρσι της Μάγχης που βρίσκεται σε διάσταση και βρήκε ακόμα ένα λόγο για να συνεχίσει την δικαστική διαμάχη. Η μητέρα ενός εννιάχρονου κοριτσιού ζητεί να μην εμβολιαστεί η κόρη της υποστηρίζοντας ότι δεν επείσθη για την ασφάλεια του αντιγριπικού εμβολίου, ενώ ο πατέρας ζητεί από το δικαστήριο να επιβάλει τον εμβολιασμό του παιδιού του.
Πόσο απέχουμε από την μαζική υστερία του πανικού; Την ίδια ακριβώς απόσταση όσο και από το σύνδρομο της άρνησης ενός μαζικού εμβολιασμού. Διαδόσεις και φήμες ανάκατα με την επιστημονική ενημέρωση που βρίσκεται και αυτή υπό διωγμόν!
Τα σχολεία κλείνουν προληπτικά για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού που σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό “BMC Infectious Diseases” ένα τέτοιο μέτρο περιορίζει την μετάδοση κατά 21%. Και τι θα απογίνει όταν θα εμφανιστεί η έξαρση; Παραλληλισμός με την ισπανική συνάδελφό της που εμφανίστηκε πριν από εκατό χρόνια. Τότε όμως δεν υπήρχε ούτε καν η πενικιλίνη!
Και όλα αυτά μέσα σε ένα πανδαιμόνιο ότι ανάμεσα μας κυκλοφορούν εξωγήινοι!
Οι οποίοι, συν τοις άλλοις, μας μέμφονται για την κατάντια του πλανήτη μας!
Κάτι μας ψεκάζουν, δεν είναι δυνατόν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου