Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  21/09/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Υπάρχει μια απέραντη ησυχία!
Η ζωή συνεχίζεται κανονικά καθώς οδεύει σιωπηλά και ατάραχα προς τις εκλογές. Ο μόνος ήχος που επικρατεί είναι ο ήχος από το ποδοβολητό των υποψηφίων. Μια ησυχία αναμονής για την μεγάλη επιτυχία. Και όλοι θέλουν να επιτύχουν. Ο καθένας θέλει να ανεβάσει τα ποσοστά του. Και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις. Τα αποτελέσματα, όμως, θα δείξουν νικητές και ηττημένους. Κερδισμένους και χαμένους. Και θα ζητηθούν να αναλυθούν τα αποτελέσματα. Θα δικαιολογηθούν και η νίκη και η ήττα! Οι απώλειες και τα κέρδη ποσοστών.
Η μόνη κερδισμένη είναι η ελπίδα που δεν χάνεται ποτέ. Ελπίζει ο καθένας να βελτιώσει οτιδήποτε. Την εικόνα του, το όνομά του, τη θέση του, την οικονομική του κατάσταση. Και αναμένει σε λίστα αναμονής για το μεγάλο ταξίδι της ελπίδας.
Θα βελτιώσει ο ελπίζων ψηφοφόρος την απόφαση του με τα δημοφιλή πλέον ...ντιμπέιτ; θα αλλάξει γνώμη με αυτά που πρόκειται να ακούσει; Η πειστικότητα και η ευφράδεια θα εξεγείρουν τη νοημοσύνη του για την τελική μεγάλη απόφαση; Αφού γνωρίζει τι αντιπροσωπεύει κάθε κόμμα. Και το γνωρίζει πολύ καλά. Και συνειδητά, με την έκρηξη του πολιτικού του DNA θα αποφασίσει χωρίς να περιμένει κανείς να τον καθοδηγήσει. Διότι η σκέψη του πλέον ακολουθεί το δικό της χρώμα. Και χαράζει την δική του χρωματιστή πορεία. Και τη δική του ανεξέλεγκτη γραμμή. Που και ο ίδιος δεν ξέρει που οδηγεί. Διότι τα αποτελέσματα δεν τα ξέρουμε ακόμα. Και ούτε θα τα μάθουμε αμέσως μετά τις εκλογές. Ο χρόνος αναμονής θα είναι μακρύς και επίπονος. Και κραυγαλέα αναμενόμενος! Και φωτεινά πικραμένος. Διότι θαύματα δεν επιτελούνται πλέον. Εδώ και δεκαετίες!
Διότι εκλογές δεν είναι μόνο τα κόμματα και οι υποψήφιοι βουλευτές. Είναι και το εκλογικό σώμα που προσπαθεί να κινήσει τα νήματα κουβαλώντας πάνω του μια ελπίδα που τη σέρνει υπομονετικά μέχρι το τελικό δράμα!
Η ζωή συνεχίζεται. Δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Είναι αφύσικο να σταματήσει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάρει βαθιές ανάσες, να ρουφήξει σταγόνες ελπίδας για να ξεγελάσει τη δίψα της.
Η αφυδάτωση την σκοτώνει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου