Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    08/05/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς!
Μόλις χτες ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από τις Ελβετικές Αρχές για τη διακίνηση ηλιελαίου, το οποίο πιθανολογείται ότι περιέχει ορυκτέλαιο. Οι συγκεκριμένες ουσίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως καρκινογόνες, μεταλλαξιογόνες και τοξικές. Πρόκειται για ηλιέλαιο το οποίο διακινήθηκε, μέσω της Ελβετίας, σε δυο ελληνικές εταιρίες ώστε να υποστεί ραφινάρισμα.
Σύμφωνα με τις Ελβετικές Αρχές : η μια εταιρεία στις 28/02/2008 παρέλαβε 1185tn ηλιέλαιο το οποίο περιείχε 900mg/kg ορυκτέλαιο. Επίσης, στις 10/3/2008 παρέλαβε 950tn ηλιέλαιο για το οποίο πιθανολογείται ότι υπάρχει επιμόλυνση και η άλλη εταιρία στις 10/3/2008 παρέλαβε 835tn ηλιέλαιο για το οποίο πιθανολογείται ότι υπάρχει επιμόλυνση.
Τι απέγινε το ανωτέρω προϊόν; Κανείς δεν ξέρει! Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το συγκεκριμένο τελικό ραφιναρισμένο προϊόν, που διακινήθηκε στους καταναλωτές, είναι επιμολυσμένο από ορυκτέλαιο. Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε άμεσα τις επιχειρήσεις και απαίτησε για προληπτικούς λόγους την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων ποσοτήτων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Με κάθε νέα σχετική εξέλιξη, θα υπάρξει και άμεση ενημέρωση των καταναλωτών.
Πώς τελικά θα ενημερωθεί η θειά μου η Αμερσούδα και η συννυφάδα της η Αφροξιλάνθη; Πώς θα προφυλαχτούν από τις σειρήνες των πολύχρωμων ραφιών των σούπερ μάρκετ; Αφού από την άλλη πάλι πέφτουν σωρηδόν τα πρόστιμα για μη σωστή ενημέρωση στις ετικέτες των προϊόντων; Δηλαδή είμαστε παγιδευμένοι! Μικροί μεγάλοι!  
Και γιατί να επιβληθεί πρόστιμο σε κάθε ...παρόμοια περίπτωση; Αν μπορεί να ...σηκώσει το βάρος του προστίμου σημαίνει ότι αντέχει οικονομικά η επιχείρηση! Πρόστιμο συνολικού ύψους 30.000 ευρώ, ...έφαγε μια επιχείρηση εργοστάσιο τυποποίησης και συσκευασίας ελαιολάδου, πυρηνελαίου και σπορελαίων, με έδρα το Κουλούρι Λάρισας, διότι παρεμποδίστηκε ο έλεγχος στην αναφερόμενη επιχείρηση. Μα, πού πάνε κι αυτοί; Πήγαν ακάλεστοι; Δεν έπρεπε να πάρουν ένα τηλέφωνο πρώτα; Ανοίξτε την πόρτα, ερχόμαστε!
Και εμείς τι θα φάμε τελικά; Να φάμε από αυτό το λάδι και το κάθε λάδι ή ...θα μεταλλαχτούμε; 
Πάντα λοιπόν με ένα πρόστιμο μπορείς να ξεφύγεις! Αν έκλεινε καμιά επιχείρηση ...αμφιβόλου προελεύσεως και ηθικής δεν θα ήταν πιο ...ευγενές και βιώσιμο για το κοινό αίσθημα; Διότι με τα πρόστιμα δεν βελτιώνεται η διατροφική ποιότητα!  
Βελτιώνεται η ...παρασιτογόνος ύπαρξη καιροσκοπικών επιχειρήσεων και ανευλαβών επιχειρηματιών!
Και οι τραπεζικοί λογαριασμοί αυτών!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου