Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    06/06/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Νωρίς νωρίς άρχισαν οι ακυρώσεις επισκέψεων!
Και ακόμα δεν μπήκε καλοκαίρι. Λίγο το έχεις να αρχίσουν μαζικές ακυρώσεις και να ...πέσει κατακόρυφα ...το τουριστικό ρεύμα;
Διότι αν είναι να κάνουν ακυρώσεις οι πρόεδροι χωρών τι θα κάνει ο απλός λαουτζίκος;
Ακύρωσε λέει την επίσκεψη του στην χώρα μας ο πρόεδρος των Σκοπίων διότι δεν του επετράπη να εισέλθει αεροπορικώς! Ήταν να συμμετάσχει στη συνάντηση ηγετών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τους υδάτινους δρόμους, που θα διεξαχθεί στις 13 Ιουνίου στην Αθήνα αλλά δυστυχώς οι ελληνικές αρχές δεν συμφώνησαν για την προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους της ΠΓΔΜ.
Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια βασικά λάθη; Να μην επιτρέπουμε κυβερνητικό αεροσκάφος  φίλης χώρας να προσγειώνεται με ...αυτοκρατορική μεγαλοπρέπεια στο Ελ. Βενιζέλος; Χώρια που θα έχει προέλευση το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος! Χώρια που στα πλευρά του θα γράφει ...Δημοκρατία της Μακεδονίας! Του αεροπλάνου φυσικά! Έλεγχοι τατουάζ δεν άρχισαν ακόμα να εφαρμόζονται!
Όπως διευκρινίζεται, “οι λόγοι της άρνησης των ελληνικών αρχών να επιτρέψουν την προσγείωση αεροσκάφους με το οποίο ο πρόεδρος της χώρας επρόκειτο να μεταβεί στην Αθήνα, σχετίζονται με την απαγόρευση εμπορικών πτήσεων από τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” πάνω από το ελληνικό έδαφος”.
Η συνέχεια έχει ...μαθήματα καλής γειτονίας και δημοκρατικών αξιών.
 Ο κ. Τσερβένκοφσκι παρατήρησε πως “μια τέτοια ενέργεια αντίκειται στους διεθνείς νόμους και κανόνες και δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και στις προσπάθειες για κοινές ευρωπαϊκές, δημοκρατικές αξίες”.
Δύσκολο για τους άλλους όταν ζεις στο δικό σου κόσμο. Τα οράματα και οι παραισθήσεις είναι βασικά στοιχεία μιας παραισθησιογόνας κατάστασης που συναντά κανείς ...στα παραμύθια. Η ιστορία του σκύλου με τη γάτα και της γάτας με τον ποντικό συνεχίζεται. Ποιος θα βγει νικητής;
Η συνέχεια και το τέλος στο ...επόμενο τεύχος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου