Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   10/06/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Μην αγοράζετε γάλα!
Γιατί; Βρέθηκε και σ’ αυτό ...ορυκτέλαιο;
Όχι, αλλά είναι έκκληση του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών που καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ του φρέσκου γάλακτος με τιμή άνω του 1 ευρώ το λίτρο, από 9 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2008.  Και όχι μόνο. Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών “Η Παρέμβαση” καλεί τους καταναλωτές σε αποχή από το φρέσκο παστεριωμένο γάλα που κοστίζει πάνω από ένα ευρώ, για το διάστημα από 9 Ιουνίου μέχρι 14 Ιουνίου.
Δηλαδή δέκα μέρες αποχή από το γάλα!
Σε ανακοίνωσή του το Κέντρο σημειώνει: “Η Ελλάδα είναι η χώρα παράδεισος για τα καρτέλ μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Οι μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής γάλακτος, οι οποίες κατηγορήθηκαν για καρτέλ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και καταδικάσθηκαν, αντί να συμμορφωθούν, εξακολουθούν την αύξηση της τιμής του γάλακτος φθάνοντας να πωλείται το λίτρο σήμερα, γύρω στο 1,34-1,40 ευρώ όταν αγοράζεται από τον παραγωγό 0,44-0,47 ευρώ, ενώ στις άλλες χώρες της ΕΕ με μεγαλύτερους μισθούς πωλείται κάτω από 1 ευρώ το λίτρο”.
Μη αγοράζοντας γάλα θα ρίξουν οι εταιρείες την λιανική τιμή; Και τι θα απογίνει τόσο γάλα αν απομείνει τελικά στα ράφια; Θα επιστραφεί στους γαλακτοπαραγωγούς; Πάλι αυτοί θα την πατήσουν; Και πώς παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά φρέσκο γάλα εισαγωγής φθηνότερο από το ελληνικό;
Αυτή η ιστορία με το γάλα θυμίζει λίγο έως πολύ τις προσφορές των θερινών και όχι μόνο διακοπών.
Σου βγαίνει πιο φθηνότερα να κάνεις διακοπές στο εξωτερικό παρά στις ακτές του Αιγαίου Πελάγους!
Χώρια που επιστρέφοντας μπορείς να φέρεις και μερικές κούτες γάλα. Άντε και μερικά δοχεία φέτα. Οπότε ακόμα φθηνότερες οι διακοπές. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις τελικά!
Για δείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου