Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 29/12/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Φαντάσου που φτάσαμε!
Να εμπιστευόμαστε περισσότερο τη Μετεωρολογική Υπηρεσία από τα Κόμματα και τις Κυβερνήσεις. Διότι σου λέει το Μετεωρολογικό Δελτίο ψέματα θα σου πει; Δεν θα σου πει. Είναι να χιονίσει; Θα σου πει θα χιονίσει οπότε πάρε και αλυσίδες μαζί σου καλού κακού. Ποιος θα σου φταίει μετά αν δεν έχεις πάρει και κλείνεις τον δρόμο από την απρονοησία σου και χτυπιούνται μετά οι υπόλοιποι που δεν μπορούν να προχωρήσουν;  Είναι να βρέξει θα σου πει πάρε και καμιά ομπρέλα. Η μετεωρολογική υπηρεσία θα φταίει μετά αν γίνεις λούτσα; Εσύ θα φταις!
Στην συνέχεια ακολουθεί το Χρηματιστήριο στο οποίο δεν έχουν εμπιστοσύνη οι Νεοέλληνες διότι έχουν χάσει όλα τα λεφτουδάκια τους εκεί. Ακολουθούν οι βιομηχανίες τροφίμων διότι δεν ξέρουμε τι τρώμε.
Κάποτε είχαμε πέντε είδη διατροφής, που λέει ο λόγος, και τρώγαμε και τώρα έχουμε χίλια πέντε. Άντε να δοκιμάσουμε αυτό, να δοκιμάσουμε και εκείνο, να δοκιμάσουμε και το άλλο και νάσου τα προβλήματα υγείας.
Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα υπουργεία, στις ασφαλιστικές εταιρείες, στην τηλεόραση, στις τράπεζες, στις διαφημίσεις και πάει λέγοντας...
Δηλαδή πού ζούμε; Πώς ζούμε;
Με ένα βλέμμα καχυποψίας για αυτά που μας περιτριγυρίζουν; Δεχόμαστε αβασάνιστα να μας κοροϊδεύουν; Αδύνατο να το πιστέψει κανείς. Χάσαμε την αισιοδοξία μας και βλέπουμε ότι όλοι παίζουν με τον πόνο μας; 'Εχει διαβρωθεί το όλο σύστημα και μας πλάκωσε η υγρασία;
Ασθενούμε λοιπόν βαρέως!
Πλημμύρισαν οι εντατικές και δεν δέχονται άλλες εισαγωγές. Προφανώς δεν έχουμε αντιληφθεί ότι το σύστημα είμαστε όλοι εμείς και κανείς άλλος. Πιστεύουμε ότι δεν ανήκουμε στο σύστημα και έχουμε βάλει άλλους βεζίρηδες στην θέση του βεζίρη.
Αυξάνουμε τι απαιτήσεις μας με όποιο κόστος και όταν δεν μας ταιριάζει το αποτέλεσμα προσπαθούμε να βρούμε φταίχτες και με περισσή ικανοποίηση τους κατασκευάζουμε. Και συνεχίζουμε να τους συντηρούμε. Διότι έτσι καλύπτουμε  την άγνοιά μας που κυκλοφορεί ασύστολα εδώ και δεκαετίες και καταφέρνουμε να πιστεύουμε ότι μας αρέσει.
Πρώτη στη λίστα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σε αυτήν έχουμε εναποθέσει την άκρα εμπιστοσύνη μας.
Επειδή, ίσως ενδόμυχα νιώθουμε ότι μόνο αυτή θα μας σώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου