Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  18/04/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τα θέλουν από μόνοι τους ή από καθαρά διαβολική σύμπτωση τους ...ματιάζουν συνέχεια; Λες και έχουν χάσει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και τους πάνε όλα στραβά!
Να προβληματικές συσκευές, να προβληματικά αντικείμενα, να επικίνδυνα παιχνίδια, να ένα όνειρο που δυσκολεύεται να γίνει πραγματικότητα! Κάπου έχουν χάσει το δρόμο τους, κάπου κουβαλάνε μια ιστορία μεγαλοπρέπειας που στην πορεία ξέφτισε και ίσως τους δημιούργησε στερητικά σύνδρομα.
Με τιμές και δόξα ανέλαβε το Πεκίνο τους Ολυμπιακούς! Με τιμές και δόξα όλα συνηγορούν για να γίνει το μεγάλο φιάσκο! Βολές πανταχόθεν για τη δημοκρατία ή μη της Κίνας και εκβιαστικές καταστάσεις για την επιτυχημένη ή μη διοργάνωση των αγώνων.
Ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν το Θιβέτ! Λες και οι Αγώνες ήταν το ...δόλωμα στην έναρξη του ψαρέματος! Λες και οι αγώνες μπήκαν στο παιχνίδι για να αρχίσει η μεθόδευση ενός επιχειρηματικού προγράμματος. 
Και με τι εχέγγυα ανέλαβε το Πεκίνο τους Αγώνες; Δεν είχαν προβλεφθεί εγγυήσεις και ελευθερίες που τώρα φαίνεται να απουσιάζουν;
Και γιατί, λοιπόν, οι Ολυμπιακοί αγώνες, ως φαίνεται, χρησιμοποιήθηκαν για την εκκίνηση μιας λειτουργίας που καλύπτει τα ιδανικά της;
Σκέψεις για μποϊκοτάζ των αγώνων! Με ποια λογική έγινε ανάθεση των αγώνων στο Πεκίνο; Οι αθάνατοι είναι υπεράνω πολιτικών και στρατηγικών; Δεν εξετάζεται η προστασία του θεσμού από μελλοντικές καταχρήσεις;
Η σημερινή πολεμική χρησιμοποιεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να επιτύχει τους στόχους της. Ένα εκ των αποτελεσμάτων είναι ότι θα έχει απώλειες και ο θεσμός αλλά και τα ιδανικά του για τα οποία ...πίνουμε δροσερό νερό στο όνομά τους!    
Μόνο που είναι άνοιξη και τα ..κρύα φέρνουν ιώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου