Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   17/04/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Έπεα πτερόεντα!
Λόγια που ακούγονται και φεύγουν! Ακούσματα χωρίς ήχο, χωρίς φωνή! Άηχα ρυάκια του ανέμου που κοντοστέκονται διστακτικά μπροστά στον ακουστικό πόρο! Δεν μένουν πια οι φωνές σταθερές. Κυκλοφορούν, αναπαύονται και εκμυστηρεύονται τα όνειρα τους στους πιο τρομερούς εφιάλτες τους!
Αδυνατούμε να ακούσουμε φωνές που έχουν καταντήσει πλέον ψίθυροι. Καμιά φωνή δεν μπορεί να ακουστεί. Μόνο το σύρσιμο του ήχου της ακούγεται καθώς αργοσέρνει  από πίσω της ξεχασμένους φθόγγους και ανορεκτικές συλλαβές!     
Η φωνή είναι μια διαδικασία που υποφέρει από τη λειψυδρία ενός πνευματικού τοπίου καθώς τα χρώματα του χλομιάζουν μπροστά στην ανικανότητα δημιουργίας ήχων!
Απουσιάζει η φωνή από παντού. Κοντοστέκεται και καταχωνιάζει τα σωθικά της. 
Η επικοινωνία δεν υφίσταται. Ο ήχος της φωνής δεν μεταδίδεται μεταξύ του πομπού και του δέκτη. Πλήρης ασυνεννοησία. Ο πομπός φωνάζει, ωρύεται αλλά τα ηχητικά σήματα βρίσκονται σε στάση μόνιμης αγρανάπαυσης. Ο δέκτης δεν ακούει και βρίσκεται απομονωμένος σε μια άηχη ερημία.   
Η 16 Απριλίου είναι ...συγχρόνως Παγκόσμια Ημέρα Φωνής και Διεθνής Ημέρα κατά του Θορύβου. Την πρωτοβουλία για την καθιέρωση της παγκόσμιας ημέρας φωνής είχαν Βραζιλιάνοι ωτορινολαρυγγολόγοι για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την υγιεινή της φωνής τους! Η Ευρωπαϊκή Ενωση Ακουστικής είναι ...υπεύθυνη για τη Διεθνή Ημέρα ευαισθητοποίησης για το θόρυβο. Η οδηγία της ΕΕ του 2003 επιβάλλει νέες απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας όσον αφορά το θόρυβο στους χώρους εργασίας.
Παγκόσμια Ημέρα Φωνής ήταν χτες!
Την άκουσε κανείς ή έκανε τόσο πολύ θόρυβο;
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου