Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 12/11/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ



Εικονομαχία ή εικονολατρία;
Η ιστορία επαναλαμβάνεται για άλλους λόγους, αλλά επαναλαμβάνεται. Η Ιστορία κάνει κύκλους και επανέρχεται δριμύτερη. Καταιγίδα συζητήσεων, ενστάσεων, απόψεων και ό,τι μπορεί να σκεφτεί ο  καθένας θα ενσκήψει δριμύτερο άσχετα αν το ...μετεωρολογικό δελτίο δεν προέβλεψε κάτι τέτοιο.
Σιγά να κοπάσει λίγο η γρίπη, να γίνουν οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και οσονούπω θα βγει από το συρτάρι έτοιμο και σπαρταριστό το νέο θέμα φρέσκο και λαχταριστό. Και είναι θέμα που δεν είναι ...καμένο! Διότι όσο νάναι η γρίπη είναι ένα ενδιαφέρον θέμα, είναι θέμα υγείας και σοβαρό μάλιστα. Από την άλλη συνδυάζεται και με μια πολιτική χροιά το όλο σκηνικό οπότε αν μπει τώρα στη σκηνή και το ...εικονομαχικό θέμα θα βαρύνει ή όλη ατμόσφαιρα. Πρέπει να έχουμε και κάτι για αργότερα.
Πόσους ακόμα ειδήμονες θα δούμε; Πόσες γραφικότητες θα παρουσιαστούν αντιδρώντας στη μία ή στην άλλη κατάσταση; Πληθώρα και πληθωρισμός αντάμα και χεράκι χεράκι.
Και ξάφνου στο τριμελές εφετείο των Αθηνών ενέσκηψε το ζήτημα. Παράγοντες μιας υπόθεσης είχαν ως αίτημα να απομακρυνθούν από την αίθουσα τα θρησκευτικά σύμβολα που υπήρχαν εκεί. Η εικόνα του Χριστού και το Ιερό Ευαγγέλιο. Σίγουρα οι δικαστές θα έμειναν ...άλαλοι ! Διότι, σίγουρα, ήταν η πρώτη φορά που θα τους παρουσιάστηκε μια τέτοια υπόθεση.
Ποιος και τι, ουδείς και πάλι γνωρίζει εκτός από τους άμεσα εμπλεκόμενους. Πάνε οι παλιές καλές εποχές που έβγαιναν όλα στη φόρα με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια. Με ονόματα, με γεγονότα, με διευθύνσεις. Όλα στο ...μεϊντάνι. Τώρα τίποτα. Προσωπικά δεδομένα, σου λέει.
Πάντως από κάτω προσπαθεί να λαμπυρίσει μια ανεξιχνίαστη αδικία. Διότι καταβάλλεται σε διάφορα επίπεδα μια προσπάθεια απόρριψης της γενικής πλειοψηφικής αποδοχής πραγμάτων υπέρ μιας διαμαρτυρόμενης και καταπιεσμένης μειονότητας.
Ένας ισοπεδωτικός σίφουνας που προσπαθεί να δημιουργήσει νέες καταστάσεις για τη διαμόρφωση μιας πολλαπλής αλλά συγχρόνως όμοιας εικόνας!
Δεν αντέχεται πλέον η διαφορετικότητα η οποία θα καταλήξει στην παραγωγή ομοίων ειδώλων να χάνονται στο βάθος των πολλαπλών αντανακλάσεων.
Ο Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος του Αλντους Χάξλευ - συνάδελφος του Ιουλίου Βερν – αρχίζει και βρίσκει τη δικαίωση του! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου