Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   02/06/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Για καλά διαβασμένους...!
Για καλά ενημερωμένους...!
Για καλά προετοιμασμένους...!
Ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει μια στιβαρή συνείδηση ότι είμαστε στο επίπεδο του μετρίου. Αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα που μας καλεί να διαγράψουμε από το σκληρό μας δίσκο ότι η μετριότητα αρκεί και φτάνει για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που εμφανίζονται σε τακτά ή αραιά διαστήματα κατά τη διάρκεια μιας αγωνιώδους επιβίωσης.
Οι χαρακτηρισμοί  “...για καλά διαβασμένους τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων” συνιστά μια παραδοχή ότι ίσως και οι μέτρια διαβασμένοι έχουν ελπίδες να επιβιώσουν σε έναν αγώνα με άνισους ίσως όρους. Διότι οι όροι επιβίωσης σε έναν τέτοιο αγώνα όπως και σε οποιοδήποτε άλλο είναι άνισοι και αποκρουστικοί όταν κατεβαίνεις στην αρένα με εξοπλισμό του 19ου αιώνα σε μια μάχη διαστήματος του 2010!
Το λιγότερο, είναι επιβλαβές! Ταλαιπωρείται και εξουθενώνεται η ψυχική ηρεμία και η δική σου και των τριγύρω σου όταν η ...επίθεση στον αγώνα έχει χαρακτηριστικά ταξιδίου αναψυχής. 
Η μετριότητα που καλύπτει σχεδόν κάθε βήμα μας, καλυπτόμενη από μια ενδυμασία εξωραϊσμού και ψευδούς ευπρεπούς εμφάνισης καταλήγει στη τελική απογοήτευση. Διότι οι περιρρέουσες υποσχέσεις εμφανίζουν την επιτυχία συνώνυμη με την ...εύκολη κάθοδο των Μυρίων!
Θάλαττα, θάλαττα αναφωνούμε και τρέχουμε να βουτήξουμε στο νερό χωρίς τις απαραίτητες οδηγίες επιβίωσης για την εξοικείωση μας με τις ιδιότητες της άνωσης του αλμυρού ύδατος.              
Η αναζήτηση ενός ναυαγοσώστη υπεύθυνου και τελικού αποδέκτη των κατηγοριών μας για ...την εγκατάλειψη σε αυτόν όλων των πιθανών αιτίων για την αποτυχία μας είναι μια οδυνηρή υπόθεση.
Θα περιπλανηθούμε σε μια πολυδαίδαλη και γραφειοκρατική διένεξη που θα μας οδηγήσει σε ένα φαύλο λαβύρινθο χωρίς ...έξοδο κινδύνου! Η διερεύνηση του εγκλήματος θα αποβεί μάταιη. Διότι ο στόχος βρίσκεται απέναντι από εκεί που ψάχνουμε. Στην περίπτωση μας αγνοούμε την εμφάνιση του δικού μας ειδώλου που περισπούδαστα ακκίζεται στην είσοδο ενός κάτοπτρου.
Δυστυχώς οι οδηγίες δεν διαθέτουν γλωσσάρι για την ορολογία των οδηγιών για τους εν αγνοία ευρισκόμενους την κολυμβητική τέχνη.
Παρακαλώ απομακρυνθείτε από την πισίνα.
Κίνδυνος πνιγμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου