Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  19/10/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πέρασε η επέτειος! Γιορτάσαμε! Παρελάσαμε!
Καταφέραμε και ανεβάσαμε την αδρεναλίνη του πατριωτικού μας συναισθήματος και νιώσαμε υπέροχα κάτω από το συννεφιασμένο ουρανό της γαλανόλευκης πανδαισίας.
Μέρες ένδοξου αγώνα, αλήστου μνήμης και ενοχικής επιβίωσης! Ευχαριστηθήκαμε τις εσωτερικές μας παράτες, καταχειροκροτήσαμε τον ένδοξο μέλλον που αναμένει τα ελπιδοφόρα νιάτα και συγκινηθήκαμε με την παρουσία του ελληνικού στρατού.
Ευχές, ελπίδες και μια άκρατη επιθυμία για την συντήρηση της ιστορίας του τόπου. Μιας ιστορίας που αργοπεθαίνει καμαρώνοντας για το παρελθόν της. Μιας ιστορίας που νωχελικά περιμένει σε σελίδες βιβλίων και τόμων τη μουσειακή επεξεργασία σε κατοπινούς αιώνες από κάποιους εραστές του παρελθόντος.
Σε μας απομένει να αγωνιούμε και να υποφέρουμε για την εσωτερικού χώρου αναβάθμισή της και την άσβεστη μνήμη της. Αφήσαμε τον εξωτερικό χώρο να λιθοβολείται και να πληγώνεται ακατάπαυστα μέχρι την ανίατη κατάληξή της.   
Η αγωνία μας παραμένει εγκλωβισμένη στον περιορισμένο χώρο της ελλαδικής επικράτειας ανήμπορη πλέον να πυρπολήσει την πανίσχυρη εδραίωση ενός ηλιθιώδους ισχυρισμού. 
Πού είναι οι φίλοι και οι εραστές της ελληνικής ιστορίας; Αργοπεθαίνουν κάτω από την πίεση ενός ένδοξου συμφέροντος! Απομείναμε μόνοι; Πολύ πιθανόν! Η ιστορία δημιουργείται καθημερινά και αυτοελέγχεται εξονυχιστικά κάτω από τον ιδιοτελή φακό του μικροσκοπίου.
Το Κόσσοβο είναι 127η χώρα που συνάπτει διπλωματικές σχέσεις με το κράτος των Σκοπίων με το συνταγματικό της όνομα. Διότι σου δίνω και μου δίνεις. Διότι και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι τάσσονται υπέρ της ενδυνάμωσης των φιλικών σχέσεων και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας τους.
Να ‘ναι καλά ο αφέ(ν)της Μπους που έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης της δημοπρασίας.
Να ‘ναι καλά και το Νόμπελ Ειρήνης που επιδόθηκε στον Ομπάμα για τις αγνές προθέσεις και υποσχέσεις του για την παγκόσμια ειρήνη! Τουλάχιστον μετράει η πρόθεση!
Αφού τίποτα άλλο δεν μπορεί να γίνει ας αφήσουμε την ελπίδα να πεθάνει τελευταία!
Το πρόβλημα είναι αν θα υπάρχει κανείς να τη μοιρολογήσει!
Μάλλον άκλαυτη θα πάει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου