Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  21/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Καιρός να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε!
Για άλλη γη, άλλα μέρη. Άλλοι έρχονται μετανάστες στην χώρα μας και τη βαφτίζουν γη της επαγγελίας και καιρός είναι να γίνουμε και εμείς μετανάστες για άλλη γη. Διότι οι άλλοι έρχονται επειδή δεν ξέρουν. Εμείς που ξέρουμε, καιρός είναι να ανοίξουμε κανένα χάρτη και να βάλουμε πλώρη γι’ αλλού! Σε καλύτερες περιοχές.
Αλλάζει λέει ο καιρός γύρω από την Μεσόγειο και όσο να πεις θα μας πιάσει και εμάς. Το καλοκαίρι θα επεκταθεί και θα τεντωθεί σαν λάστιχο κλέβοντας μήνες από την άνοιξη και το φθινόπωρο. Θα αυξηθούν οι καύσωνες, οπότε θα πιάσουμε αγκαλιά τα κλιματιστικά ενώ οι βροχοπτώσεις θα ελαττωθούν. Δηλαδή ...άστα να πάνε! Τα οπωρολαχανικά, σου λέει, ξεχάστε τα. Δεν θα ευδοκιμούν! Άρα τι καθόμαστε ακόμα εδώ; Και αφήστε τους άλλους να τσακώνονται που προσβλέπουν στην περιοχή. Δεν τους την χαρίζουμε να πάει στα κομμάτια; Τέτοια που είναι θα μας ταλαιπωρεί συνέχεια! Αφού, σου λέει, από το Μάιο κιόλας η θερμοκρασία θα ξεπερνά συχνά τους 25 βαθμούς. Κελσίου, εννοείται!
Βροχές το καλοκαίρι μόνο με το κιάλι ενώ το χειμώνα θα έχουμε αυξημένες χιονοπτώσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για τους μαθητές που θα περιμένουν πως και πως το κλείσιμο των σχολείων. Αναμένεται ταλαιπωρία διαβίωσης και αγώνας επιβίωσης, άρα να κοιτάξουμε κάτι καλύτερο.
Προλαβαίνουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, μπας και αλλάξει τίποτα; Τίποτα σου λέει. Σε κάνα δυο δεκαετίες έτσι θα έχει το πράγμα και χειρότερα. Ζέστη παντού το καλοκαίρι.
Θα μας σώσει η ανακύκλωση; Ποια ανακύκλωση; Του χαρτιού ή του γυαλιού; Άφαντη και αυτή. Ποιος ανακυκλώνει; Βλέπετε κανένα να κουβαλάει ανακυκλώσιμα υλικά και να ψάχνει να βρει κάδο;
Και όχι μόνο αυτό!
Τώρα βροντοφωνάζουν να κάνουμε ανακύκλωση τους άχρηστους λαμπτήρες διότι είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον, τα φάρμακα που περισσεύουν ή είναι ληγμένα και τα πετάμε στα σκουπίδια είναι δηλητήριο για το χώμα, οπότε και αυτά χρειάζονται ανακύκλωση...
Οικονομία στο νερό, οικονομία στο ρεύμα, το αέριο δεν φαίνεται από πουθενά.
Μάλλον τα ληγμένα δεν πρέπει να τα πάμε για ανακύκλωση. Μη βιάζεστε!
Θα μας χρειαστούν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου