Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. ¨ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 14/05/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Εδώ γελάνε!
Κάντε ένα διάλειμμα, πάρτε βαθιές ανάσες, χαλαρώστε, και γελάστε με την καρδιά σας. Εξ άλλου το δυνατό γέλιο κάνει καλό στην καρδιά. Τουλάχιστον είναι από τα λίγα υγιεινά πράγματα που απέμειναν! Το γέλιο κάνει καλό και συντελεί στην υγιή κατάσταση της καρδιάς. Γιατί αν περιμένουμε από τα άλλα, για να κρατήσουμε την καρδιά μας υγιή θα πρέπει να μας κοπεί το γέλιο ...δια ροπάλου!
Και αν μετά το πολύ γέλιο σας έχει ανοίξει η όρεξη και στρωθείτε στο τραπέζι για φαγητό σκεφθείτε τι μπορεί να περιέχει ένα ...υγιεινό πρωινό έως ένα λουκούλλειο γεύμα!
Τι μπορεί να περιέχει άραγε το πολυδιαφημιζόμενο βουτυράκι που αλείφετε πάνω στη φετούλα ολικής αλέσεως; Μήπως περιέχει συστατικά αγνώστου προελεύσεως; Και η φετούλα μήπως ανακαλύψουμε ότι έχει και αυτή λίγα ...ιχθυάλευρα; Ετσι για αλλαγή! Και τι η ελκυστική μαρμελάδα; Το έντονο χρώμα είναι από ...χείλη πετροκέρασα και μάγουλα βερίκοκα;  Άλλοι προτιμούν μέλι από μέλισσες που μπορεί να μην έχουν ...φοιτήσει σε καθαρόαιμα λιβάδια και καταπράσινα δάση. Που να βρεθούν άραγε; Μήπως σε κανένα μουσείο; Και το πρωινό γάλα - πιες το Κωστάκη όλο! - είναι από την καλή μας αγελάδα που βόσκει κάτω στη λιακάδα μικρά χόρτα και μεγάλα; Επειδή μερικές μπορεί να τρώνε και ...λάστιχα αυτοκινήτων!
Και σαν σκαρφαλώσει ο ήλιος ψηλά και αρχίζουν και παίρνουν φωτιά τα πιρούνια, πού να αντιληφθεί ο ουρανίσκος ότι οι γαργαλιστικές νοστιμιές είναι από προσθετικά αρώματα και χρώματα! Και μετά για φρούτο, να μη φας μερικές φραουλίτσες που γλείφουν το πεντακάθαρο χώμα απαλλαγμένο από κάθε ίχνος φυτοφάρμακου;
Και πώς μετά να ακολουθήσω αυτό που επιτάσσει τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη διατροφολογία περί υγιεινής και Μεσογειακής διατροφής; Τι λάδι να ρίξω στη σαλάτα όταν η υποψία στροβιλίζει στο μυαλό μου μήπως με έχουν περάσει για ...μηχανή αυτοκινήτου;
Τι φρούτα και λαχανικά με τις απαραίτητες ...μεταλλαξιογόνες ιδιότητές τους! 
Μετά την ενσωμάτωση πλέον του κινητού τηλεφώνου στο σώμα μας στη νέα χειμερινή κολεξιόν μετάλλαξης θα προστεθούν και ...ροδάκια μετά φρένων για την πιο γρήγορη μετακίνησή μας.
Στις δυο ρόδες, δωρεάν 250ml λαδιού για λίπανση!
Προτιμήστε αυτό με ...το ορυκτέλαιο!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου