Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  13/05/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Προφανώς τα έχουμε χαμένα!
Κυκλοφορεί μια διπλή προσωπικότητα η οποία μας δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα. Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούμε απεγνωσμένα να αντιληφθούμε σε ποια χώρα ζούμε. Φυσικά και ξέρουμε αλλά δεν γνωρίζουμε τα συστατικά της προσωπικότητάς της. Παρουσιάζεται μιας διπλής όψεως προσωπικότητα που σίγουρα επιδρά άμεσα στη λειτουργία της δικής μας υγιούς και νηφάλιας ψυχοσύνθεσης για μια ομαλή διαβίωση μέχρι τα βαθιά μας (!!!) γεράματα!
Τα πρωινά μας είναι γεμάτα από τις περιπέτειες της μικρής ...Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων. Η απαραίτητη χρήση της τηλεόρασης και η επικοινωνία με τον ...έξω κόσμο καταλήγει να είναι οι ατελείωτες συνταγές μαγειρικής και οι χοροί και τα τραγούδια ...του τόπου μας. Οπου βρεθείς και όπου σταθείς ανακαλύπτεις ότι το ...εθνικό σπορ των Ελληνίδων νοικοκυρών είναι η μαγειρική σε πολυποίκιλες γεύσεις και αρωματικές πανδαισίες. Και από την άλλη βλέπεις ότι έχουμε γεμίσει πρωινές πίστες όπου ο χορός καλά κρατεί μέσα στην παραζάλη μιας άκρατης ευφορίας με τηλεθεατές που αποσβολωμένοι χτυπούν κι αυτοί παλαμάκια καλύπτοντας την απόγνωσή τους για την εξασφάλιση ...του άρτου του επιούσιου!   
Αυτή η επιμονή για τη βελτίωση της ελληνικής κουζίνας έρχεται αντιμέτωπη με την πεισματική άρνηση των νοικοκυρών να παρακολουθήσουν τις τάσεις της μαγειρικής μόδας μιας και απουσιάζουν σε κάποιο γραφείο ή κάποια δουλειά! Επειδή η τάση και η ανάγκη  των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει την Ελληνίδα νοικοκυρά να πετάξει την ποδιά και να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας και να ακολουθήσει το δρόμο της εργασίας. Χώρια που τα ...σημαντικά τηλεοπτικά πρόσωπα δηλώνουν με αξιοπρέπεια και σημαντική αφέλεια ότι δεν ξέρουν να βράζουν ούτε αυγό!
Η ελληνική πραγματικότητα παραπαίει ανάμεσα στην ...επιθεώρηση άρτος και θεάματα και στην ...υπερπαραγωγή  ...Αργυρώ η προδομένη τσελιγκοπούλα!   
Η παραγωγή ήχος και φως αναβάλλεται για ...οικονομικούς λόγους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου