Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 17/11/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Το 1893 πλέον είναι μακριά.
Φαντάζει μια χρονιά χαμένη στο βάθος των αιώνων, της ...προϊστορίας, μέσα στα σκοτάδια του χρόνου, μια χρονιά που δεν λέει πολλά πράγματα σχεδόν σε κανένα. Γιατί άλλωστε; Γιατί πρέπει να μας λέει κάτι; Είναι πιο μακριά και από τις ευτυχισμένες χρονιές της μπελ επόκ!
Το 1893 είναι πολύ μακριά μας αλλά δυστυχώς προσπαθεί να μας πλησιάσει. Κάνει απόπειρες τουλάχιστον.
Δεκέμβρης ήταν και Δεκέμβρης πλησιάζει. Αρχή ενός παγωμένου χειμώνα. Οι θερμοκρασίες αρχίζουν και πέφτουν και πλησιάζει η ακινησία ενός δύστροπου χειμώνα. Προμηνύονται καταιγίδες, χιονοθύελλες, αμμοθύελλες, και ό,τι άλλο πρώτο συνθετικό απομένει για να δηλώσει την κατάσταση.
Τουλάχιστον έτσι λένε οι επαΐοντες των οικονομικών μας. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε τοιουτοτρόπως. Κι άλλες τρύπες στο ζωνάρι και αν είναι δυνατόν να φτάσει μέχρι την αγκράφα! Σε λίγο δανεικά από πουθενά. Μειώστε υπουργεία, μειώστε όπλα, κόψτε τις αγορές και νοικοκυρευτείτε. Και αν δεν ...τότε ερχόμαστε εμείς και θα σας κόψουμε σε ...φετούλες.  
Και αν ακολουθήσουμε την πρακτική των ημερών με τη δημοσίευση σεναρίων, τότε το τελικό σενάριο είναι το σενάριο του ...1893. Επιστροφή στο παρελθόν!
Κοντεύουμε να μείνουμε με άδειες τσέπες λένε ευρωπαϊκοί οικονομικοί παράγοντες. Δεν θα έχετε αυτοδιαχείριση του κράτους σας και ετοιμαστείτε να καταπλεύσουμε για να σας βάλουμε σε μια σειρά. 
Βρε μπας και αυτό είναι καλύτερο για να δούμε ίσως μια ...άσπρη μέρα; Διότι κυβερνήσεις πέφτουν, κυβερνήσεις ανεβαίνουν και το ζωνάρι όσο πάει θα είναι αχρείαστο. Τι να το κάνεις πια με τόσες τρύπες; Διότι με τόση πίεση από ευρωπαίους τραπεζίτες και την ευρωπαϊκή επιτροπή καλύτερα άσε να καεί και το παλιάμπελο, μπας και λιγδώσει και το ...δικό μας αντεράκι! Λίγο το έχεις να μας φέρουν κανένα ζωνάρι με λιγότερες τρύπες;
Τι προβλέπεται; Αναζητήσετε το φταίχτη. Και μόλις ηρεμήσουν τα προεκλογικά τερτίπια και βρει η αντιπολίτευση το δρόμο της θα αρχίσουν αντιπαραθέσεις και λογομαχίες εμπρός στα εμβρόντητα όμματα απορημένων τηλεθεατών για λογαριασμούς εκατομμυρίων και βάλε, που έχουμε να πληρώνουμε και να πληρώνουμε. Και οσονούπω μάλιστα.
Και αν δεν καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες θα αναφωνήσουμε εκστασιασμένοι σαν άλλοι ...μύριοι στη νέα μας κάθοδο: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!
Ακόμα και η Ιστορία τα έχει χαμένα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου