Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 21/11/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά!
Και πώς θα μπορούσε να ήταν; Αφού η καθοδήγηση καταλήγει σε ένα μονόδρομο με ...παρωπίδες που πιέζει την πορεία προς τα εκεί. Έχουν αλλάξει οι καιροί, νέα ήθη και έθιμα και αλλοίμονο αν πας κόντρα στο ρεύμα. Είσαι ...ο οπισθοδρομικός της κομπανίας! Η όλη αντιμετώπιση του θέματος δείχνει ότι δεν μας ενδιαφέρει και πολύ, δεν του δίνουμε την ευπρεπή σημασία που του αρμόζει και εν γένει είμαστε στο δε βαριέσαι ...μόδα των εφήβων είναι και θα περάσει. Μπορεί και στο πόδι. Κάτι σαν ...γριπούλα φετινής εσοδείας!
Ένας μαθητής κατέρρευσε και έπαθε σπασμούς, όταν έπαιξε για 24 ώρες συνεχόμενες τη νέα έκδοση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού World of Warcraft.
Το 15χρονο αγόρι και οι φίλοι του έπαιζαν το νέο World of Warcraft: Wrath of the Lich King όταν παρουσίασε κάτι σαν επιληπτική κρίση. Κατέρρευσε ο οργανισμός του και τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί ενημέρωσαν τον πατέρα ότι τα οργανικά συστήματα του γιού του αποδιοργανώθηκαν λόγω του συνδυασμού της έλλειψης ύπνου, φαγητού και της παρατεταμένης περιόδου συγκέντρωσης στο παιχνίδι.
 Και από δίπλα η δήλωση του πατέρα, κάτι σαν …κυβερνητικού εκπροσώπου της οικογενείας που είπε χαρακτηριστικά ότι “έπαιζαν ένα ολόκληρο 24ωρο ασταμάτητα. Δεν ξέρω αν κοιμήθηκαν καθόλου και έφαγαν ελάχιστο πρωινό και φαγητό πάνω από τον υπολογιστή τους,”  
Δηλαδή για ολόκληρο 24ωρο υπήρχε μια απόσταση μεταξύ γιού και οικογενείας λόγω παιχνιδιού. Και λόγω φίλων. Διότι τι θα πουν οι φίλοι; Τι να μας πουν όμως και οι γονείς των φίλων;  Ο γιός και έξι ακόμα φίλοι του συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του πρώτου, στο Λάχολμ της δυτικής Σουηδίας, το Σάββατο για να παίξουν το νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι που μόλις είχε κυκλοφορήσει. Ο νεαρός κατέρρευσε γύρω στις 2 το μεσημέρι, τη Δευτέρα. Δηλαδή, όχι μόνο ένα 24ωρο ασταμάτητα αλλά και άλλα πολλά ...πεντάωρα!
Στο Λονδίνο, εξ άλλου, πάνω από 2.000 άτομα περίμεναν, ακόμα και για 18 ώρες, στην ουρά κεντρικού καταστήματος προκειμένου να αγοράσουν τη νέα έκδοση του παιχνιδιού.
Ο Δρ. Richard Graham, παιδοψυχίατρος στο Κέντρο Tavistock, δήλωσε ότι η δημοτικότητα του παιχνιδιού έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες σχετικά με το μέγεθος του εθισμού που έχουν αποκτήσει οι νέοι.
Ο ίδιος γιατρός παρακολουθεί ήδη αρκετούς μαθητές και προσθέτει : “ένας νεαρός μου περιέγραψε με έντονο τρόπο την ευτυχία που ένιωθε όταν τερμάτισε με επιτυχία τις πίστες του παιχνιδιού και την απογοήτευση που είχε κάθε φορά που έπρεπε να κλείσει τον υπολογιστή του”.
Η απομόνωση καταφθάνει.
Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου