Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 28/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Κοίτα να δεις τι γίνεται!
Μεγάλο καρφί αυτός ο Ομπάμα πια! Έβγαλε όλα τα άπλυτα στη φόρα. Σκάλισε από εδώ, σκάλισε από εκεί, όλο και κάτι βρήκε. Άνοιξε ντουλάπια, πέταξε συρτάρια έξω και να σου έπεσαν στο πάτωμα φωτογραφίες... Όχι, τύπου Μπερλουσκόνι... Καμία σχέση!
Βρήκε δορυφορικές φωτογραφίες που ο προηγούμενος, η μεγάλη μας αγάπη, ο Τζωρτζ, τις είχε χαρακτηρίσει απόρρητες και τις είχε καταχωνιάσει όσο πιο βαθιά μπορούσε. Διότι τόσο τον έκοβε, τόσα έκανε. Και τι έδειχναν αυτές οι φωτογραφίες;
Αποκάλυπταν τον καταστροφικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία δέκα χρόνια. Η υπερθέρμανση του πλανήτη και όλο το μεγαλείο της επίπτωσης στο λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική. Χίλιες συνολικά φωτογραφίες καλά κρυμμένες που έδειχναν τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.  Ειδικά κάτι φωτογραφίες από μια περιοχή της Αλάσκας δείχνουν ότι επιφάνεια πάγου πάνω από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα εξαφανίστηκε μέσα σε ένα χρόνο.
Γιατί τις έβγαλε στην επιφάνεια ο νυν;
Για να πείσει το Κογκρέσο και να υποσκελίσει τις αντιδράσεις των βιομηχάνων που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις ενέργειες του Ομπάμα για ανάληψη δράσης ...υπέρ της σωτηρίας των ψυχών ημών! Πρέπει να σώσουμε τον πλανήτη από τη μια μεριά. Και εμείς πρέπει να σώσουμε τα ταμεία μας από την άλλη μεριά. Άντε βγάλε άκρη!
Και γιατί ο Τζωρτζ τις έκρυβε; Φοβόταν μάλλον πιο πολύ τους οικονομικούς παράγοντες;
Ναι, αλλά από την άλλη υποβόσκει και άλλος κρυφός πόλεμος που πρόκειται να ξεσπάσει οσονούπω.
Καθώς λιώνουν οι πάγοι και εμφανίζεται η επιφάνεια ξεκάθαρη και λαμπερή, αρχίζει και μυρίζει το  αέριο της Αρκτικής και το πετρέλαιο της Αλάσκας οποίο θα διεκδικήσουν η Ρωσία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Δανία, η Νορβηγία... Υπάρχουν αποθέματα τα οποία είναι εντός των ορίων των χωρών αλλά υπάρχουν και άλλα ...στις πιο πάνω γειτονιές για τα οποία θα χυθεί ...πολύ μελάνι!
Και μετά σου λέει ενδιαφέρονται για την σωτηρία του πλανήτη και τρέχουν δεξιά και αριστερά σε συναντήσεις κορυφής και συμβούλια επί συμβουλίων!
Τουλάχιστον θα έχουμε αέριο και πετρέλαιο να θερμάνουμε το θερμοσίφωνα.
Νερό πού θα βρούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου