Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 27/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Είναι δύσκολο να το εξηγήσει κανείς!
Εν τούτοις οι ταινίες τρόμου και θρίλερ έχουν μεγάλη επιτυχία. Αρεσκόμαστε να παρακολουθούμε ταινίες τρόμου και φόβου με όποιες καταστάσεις μπορεί να γεννήσει η φαντασία του ανθρώπου. Ακόμη και η πιο νοσηρή. Και αυτό θεωρείται διασκέδαση και ψυχαγωγία! Τουλάχιστον για ένα μεγάλο ποσοστό του γήινου πληθυσμού. Προφανώς η άνοδος της αδρεναλίνης επιφέρει τις πολυπόθητες αλλαγές για δυνατές συγκινήσεις. Από την άλλη ο τρόμος είναι ένα χαρακτηριστικό που φαίνεται ότι θέλουμε να γευόμαστε ...αλλά από μακριά και αγαπημένοι! Αυτό τουλάχιστον προσφέρουν οι σχετικές ταινίες με τους πολυπληθείς οπαδούς τους.
Η επικράτηση του όποιου φόβου είναι μια κατάσταση που έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Από παντού θέλουμε να μας περιτριγυρίζουν κίνδυνοι και εμείς να βρισκόμαστε σε έναν ασφυκτικό κλοιό τον οποίο θέλουμε να σπάσουμε και να ...αποδράσουμε.
Ίσως βοηθάει σε αυτό και η μαγική δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης που διοχετεύουν καθημερινά ανεξέλεγκτες ειδήσεις και γεγονότα προσφέροντας την μαγεία του τρόμου. Και ακολουθεί ένα πανηγύρι λαγνείας που καταδικάζει την ηρεμία στο πυρ το εξώτερο.
Η νέα γρίπη έχει ξεφύγει από τις χολιγουντιανές ταινίες και δρα ανενόχλητη προσφέροντας φόβο, τρόμο και σύγχυση.
Μετά τη ...λήξη του ανεδαφικού συναγερμού για την λειτουργία των σχολείων, την εγρήγορση κυβερνήσεων και οργανώσεων, την ανακοίνωση αύξησης των κερδών των φαρμακευτικών εταιριών, τα ποσοστά θνησιμότητας που δεν υπερβαίνουν την κοινή γρίπη, τι μας απομένει πλέον; Τελείωσε το έργο; Τελείωσαν οι πρωταγωνιστές;
Οι πανδημίες SARs και γρίπης των πτηνών ανήκουν στο παρελθόν. Ξεχασμένες υποθέσεις που προστέθηκαν στο ιστορικό μιας ανελέητης τρομοκρατίας στην ανθρώπινη ιστορία.
Τώρα μας απομένει να παρακολουθήσουμε τον αγώνα δρόμου που έχουν οι φαρμακευτικές εταιρίες και η μάχη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αν όλα πάνε καλά και οι απώλειες είναι μηδαμινές η κυβέρνηση ...θα σηκώσει μπαϊράκι. Αν συμβεί το αντίθετο, στην γωνία την περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη.
Ταινίες προσεχώς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου